29 / 03 / 2024

Kanal İstanbul ne zaman lanse edilmişti?

Kanal İstanbul ne zaman lanse edilmişti?

Kanal İstanbul ne zaman lanse edilmişti sorusuna 27 Nisan 2011 Çarşamba günü İstanbul Avrupa yakasında Sütlüce' de yer alan Kongre Merkezi'nde lanse edilmişti yanıtı veriliyor



Kanal İstanbul ne zaman lanse edilmişti sorusunun yanıtından önce projeden bahsedelim. Toplam 453 milyon metrekare alan üzerine kurulacak olan Yenişehir projesinin 30 milyon metrekaresini Kanal İstanbul oluşturuyor.


Kanal İstanbul projesi Küçükçekmece – Başakşehir (Altıntepe, Güvercintepe ve Şahintepe Mahalleleri) – Arnavutköy Karaburun Köyü bölgesinde kurulacak.


Toplam 30 milyon metrekare alanı kapsayan Kanal İstanbul 400 metre genişliğe ve 25 metre derinliğe sahip olacak. Proje Küçükçekmece Gölü ve Sazlıdere Barajı'nda geçerek Terkos Gölünün doğusundan Karadeniz ile Marmara Denizi'ni birbirine bağlayacak.


Kanal İstanbul projesinde kanalın boyunca her iki yakada 100 metre genişliğinde park ve rekreasyon alanları bulunacak. Ayrıca Boğaz ve Türkiye'de yer alan tarihi yapılar inşa edilecek.


Kanal İstanbul ne zaman lanse edilmişti?

Kanal İstanbul ne zaman lanse edilmişti sorusuna 27 Nisan 2011 yanıtı veriliyor. Proje, İstanbul Sütlüce'de yer alan Kongre Merkezi'nde yapılan basın toplantısıyla duyurulmuştu.



60 soruda Kanal İstanbul ve Yenişehir için tıklayınız


Kanal İstanbul projesinin videosu için tıklayınız


Kanal İstanbul ne zaman lanse edilmişti?


Geri Dön