26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul projesi haritası!

Kanal İstanbul projesi haritası!

İstanbul'da suyolu projesi olarak karşımıza çıkan Kanal İstanbul nereden geçecek? Yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte Kanal İstanbul projesi haritası...



Kanal İstanbul projesi haritası!

Kanal İstanbul projesi, detayları ile 27 Nisan 2011 tarihinde gündeme gelen projeler arasında yer alıyor. İstanbul'da yapılması planlanan suyolu projesi olan Kanal İstanbul projesinin geçmişi Osmanlı Devleti zamanına dayanıyor.


1500'lü yılların ortalarında Osmanlı Devleti'nin projeleri arasında Sakarya Nehri ve Sapanca Gölü'nü Karadeniz ve Marmara'ya bağlayacak proje de bulunuyordu. 


Zaman içerisinde bu proje tekrar tekrar gündeme getirildiyse de projenin detaylı bir şekilde masaya yatırılması 2010 yılına tekabül ediyor. 23 Eylül 2010 tarihinde gazeteci Hıncal Uluç yazdığı bir yazıda Kanal İstanbul projesinden bahsediyor.


27 Nisan 2011 tarihinde ise, Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan basın toplantısı ile proje ile ilgili detaylar veriliyor. İstanbul'un Avrupa Yakası'nda hayata geçirilmesi planlanan Kanal İstanbul projesinin kanal uzunluğu 40-45 kilometre; genişliği yüzeyde 145-150 metre, tabanda ise yaklaşık 125 metre olması planlanıyor.


Gereken maliyetin 10 milyar doların üzerinde olabileceği belirtilen Kanal İstanbul projesi haritası aşağıda bulunuyor.


Kanal İstanbul projesi haritası


Kanal İstanbul projesi haritası!



Projenin Karadeniz ile Akdeniz arasında tek bir geçit olan İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafiğini rahatlatmak amacını taşıyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön