26 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'a onay veren Ahmet Şahin görevden alındı!

 Kanal İstanbul'a onay veren Ahmet Şahin görevden alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatı ile Kanal İstanbul’a onay verenlerden biri olan İSKİ Planlama Şube Müdürü Ahmet Şahin de görevden alındı…



Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin ve Deniz Hizmetleri Müdürlüğü yetkililerinin görevden alınmasından sonra, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ Planlama Şube Müdürü Ahmet Şahin’i de görevden aldı. İmamoğlu’nun danışmanlarının Şahin’e, olumlu görüşünü değiştirmesi yönünde baskı yaptığı, Şahin’in ise olumlu görüş vermediği bilgisine ulaşıldı. 

YÖNETİMİN TAVRI NET

Yeni Şafak Gazetesi'nden Aybike Eroğlu'nun haberine göre,Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin ÇED raporunda olumlu görüş belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Prof. Dr. Fuat Alarçin’e, ‘görüşlerinizi olumsuz olarak değiştirin’ diye baskı yapan İmamoğlu’nun danışmanları, ‘uyum problemi var’ diyerek Alarçin ile yolları ayırmıştı. Rapora olumlu görüş vermesi istenen Deniz Hizmetleri Müdürlüğü yetkilisinin de İBB ile bağlantısı ‘yönetimin tavrı net, olumsuz kısımları öne çıkaran görüş yazın’ talimatından hemen sonra kesilmişti.

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'a onay veren Fuat Alarçin’i görevden aldı!


Geri Dön