27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'da tsunami tehlikesi yok!

Kanal İstanbul'da tsunami tehlikesi yok!

Kanal İstanbul'da, yap-işlet-devret ile kamu özel iş birliği, diğer alternatifler dahil olmak üzere karma modeller değerlendirilecek. Projede  çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ön raporda, tsunamiyle ilgili olumsuz bir etkinin olmayacağı açıklandı.



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kanal İstanbul, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olacak. 
 
İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'i Marmara ile bağlayacak Kanal İstanbul projesinin hedefi İstanbul Boğazı'ndaki gemi trafik yükünü azaltmak, tehlikeli madde taşıyan gemilerden kaynaklı oluşabilecek riskleri en aza indirmek, güzergahta kentsel dönüşümle çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmak şeklinde açıklandı. 


Kanal İstanbul'da "Küçükçekmece-Sazlıdere-Durusu" koridoru, Kanal İstanbul Projesi için en uygun güzergah olarak tespit edildi. Yaklaşık 45 kilometre uzunluğundaki güzergah, beş alternatif arasında proje için en uygun bulunan güzergah oldu.


DEPREME DAYANIKLI OLACAK

Deprem riskleri bakımından 72 yıl, 475 yıl ve 2 bin 475 yıllık ortalama yenilenme süreleri dikkate alınarak yapılan çalışmalar sonucunda ortaya çıkan ön raporda tsunamiyle ilgili olumsuz bir etki olmayacak. 
 


Geri Dön