27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un etkilerine yönelik bilimsel çalışmalar mecliste!

Kanal İstanbul'un etkilerine yönelik bilimsel çalışmalar mecliste!

Kanal İstanbul Projesinin etkilerine yönelik bilimsel çalışmalar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu, Kanal İstanbul Projesinin etkilerine yönelik bilimsel çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Nuhoğlu, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Nuhoğlu, ''Aşağıda belirttiğim sorularımın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Nuhoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Son yıllarda gündemin en önemli konusu olan “Kanal İstanbul” hakkında Cumhurbaşkanı bir konuşmasında konu ile ilgili çalışma yapan 7 üniversitenin adını vermiştir. Bu üniversiteler; Boğaziçi, ODTU, ITU, Gazi, Başkent, Atılım ve Çankırı Üniversiteleridir. Bu kapsamda üniversitelerin resmî internet sitelerinde sadece Çankırı Üniversitesinde 17 maddeden oluşan açıklamanın “Değerlendirme ve Sonuç” kısmında “Büyük deprem senaryosuna ilişkin bölge 475 ve 2475 yıl tekerrür periyotlu olarak incelenmiş, jeolojik açıdan bir problem olmayacağı öngörülmüştür.” denilmekte ve “7 üniversiteyle birlikte 55 kurumun sekiz yılı aşkın süre yaptığı ayrıntılı araştırmaların sonucu kamuoyuna duyurulmuş ve Kanal İstanbul önemli getirileri olan bir medeniyet projesi olarak takdim edilmiştir." ifadeleri yer almaktadır.''

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'nun soruları:
1 - Kanal İstanbul'la ilgili bilimsel açıklama yapma görevi, niçin isimleri zikredilen önemli üniversitelerden birine değil de bilimsel yönden henüz gelişememiş bir üniversiteye verilmiştir? 

2 - Kanal İstanbul'la ilgili sekiz yılı aşkın bir süre çalışmayı yürüten 55 kurumun adı nedir?

3 - 7 üniversiteyle birlikte 55 kurumun sekiz yılı aşkın sürdürdüğü çalışmalarda görev alan bilim adamları kimlerdir?

4 - Bölgenin 475 ve 2475 tekerrür periyotla incelenmesi başta olmak üzere, sonuçlara hangi çalışmalarla ulaşılmıştır? 

5 - Kanal İstanbul projesine karşı olduğu bilinen ünlü bilim adamlarının görüşlerini de almak neden düşünülmemiştir? 

6 - Bu medeniyet projesinin ülkemiz için önemli getirileri nelerdir? 
 


Geri Dön