24 / 04 / 2024

Kandilli Kömür İşletmesi'nde 456 işçi işsiz kalabilir!

Kandilli Kömür İşletmesi'nde 456 işçi işsiz kalabilir!

Hattat Enerji Kandilli Kömür İşletmesi Müdür Vekili Zeki Arslan, şirketlerinin Türkiye Taşkömürü Kurumu ile yaşadığı problemlerin çözülmemesi durumunda 456 işçiyi işten çıkarmak zorunda kalacaklarını söyledi.



Hattat Enerji ve Maden Ticaret AŞ Kandilli Kömür İşletmesi Müdür Vekili Zeki Arslan, şirketlerinin Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile yaşadığı problemlerin çözülmemesi durumunda 456 işçiyi işten çıkarmak zorunda kalacaklarını söyledi.


Arslan, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır ve ilçe yöneticilerinin işletmelerini ziyaretinde, zor bir süreçten geçtiklerini söyledi.


İşletmedeki 150 işçiyi izin verdiklerini ifade eden Arslan, "200 işçimizi de yer altından yer üstüne çıkartmak zorunda kaldık. Maaşlarını ödüyoruz. Bu yükü çekiyoruz. TTK ile yaşanan sorunlarımız çözülmezse önümüzdeki haftalarda 456 işçiyi çıkartmak zorunda kalacağız. Sizlerden bu konuda destek bekliyoruz. Hedeflediğimiz noktalara ulaşmamız için işçi çalıştırma saatleri başta olmak üzere pek çok eksikliğin giderilmesi gerekiyor" diye konuştu.


İlçe Başkanı Fatih Çakır da maden ocaklarında yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Biz, ne bu iş yerimizin kapanmasını ne de işçilerimizin işsiz kalmasını istiyoruz. Bu noktada üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. TTK Genel Müdürlüğü başta olmak üzere milletvekillerimiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı noktasında girişimlerde bulunacağız. Sorunun çözümü noktasında da umutlu olduğumu söylemek istiyorum" dedi.


Çakır ve beraberindekiler, daha sonra Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şubesini ziyaret ederek, yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi.


Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Hema Endüstri AŞ'nin işlettiği kömür sahasında üretimin durdurulacağını iddia eden maden işçileri, temmuzda şirket ve TTK Genel Müdürlüğü önünde oturma eylemi yapmıştı.


İşverenin, 20 kişinin iş akdinin feshedildiğine yönelik bildiri göndermesinin ardından 15 Ağustos'ta sabah 08.00 vardiyasındaki işçiler, üretim yapmayarak akşama kadar ocaktan çıkmamıştı.


Yaklaşık 500 madenci, 22 Eylül'de ise 16 arkadaşlarının işten çıkarılmasına tepki amacıyla 50 kilometrelik yürüyüşün ardından ulaştıkları Zonguldak'ta 2 gün oturma eylemi yapmıştı.


AA




Geri Dön