25 / 04 / 2024

Kandıra’da 2 bin 750 dönüm alana sulama kanalı inşa edildi!

Kandıra’da 2 bin 750 dönüm alana sulama kanalı inşa edildi!

Alt yapıdan çevre düzenlemesine yol yapımından malzeme desteğine kadar her alanda köyleri modern ve yaşanılır yerler haline getiren Büyükşehir Belediyesi köy üretimi için önemli olan sulama kanalları inşa etmeye devam ediyor




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi köylere yatırımlara aralıksız bir şeklide devam ediyor. Alt yapıdan çevre düzenlemesine yol yapımından malzeme desteğine kadar her alanda köyleri modern ve yaşanılır yerler haline getiren Büyükşehir Belediyesi köy üretimi için önemli olan sulama kanalları inşa etmeye devam ediyor. Bu Kapsamda Kandıra ilçesinde bulunan Sepetçi ve Hüdaverdi Köyü arasında sulama kanalı inşa etti. 2 Bin 750 dönüm tarlayı sulayacak olan kanal sebze ve meyvelere can verecek.


ÜTÜK GÖLETİ’NDEN BESLENİYOR


Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışma Sepetçi köyü ile Hüdaverdi Köyü arasında yer alıyor. Kanal 2 bin 350 metre trapez kanal,120 metre U-kanal, 86 metre ana kanal içi betonlama yapılarak inşa edildi. Sulama kanalı Ütük Göleti’nden beslenerek köylere hizmet verecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi





Geri Dön