27 / 04 / 2024

Kandıra'daki 2B arazilerle ilgili 8 soruluk önerge!

Kandıra'daki 2B arazilerle ilgili 8 soruluk önerge!

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinin bazı mahallelerindeki 2/B arazileri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinin bazı mahallelerindeki 2/B arazilere ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkkan, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın soruları:
1- Kocaeli Kandıra'da 2/B arazileri ile ilgili mahallelerdeki durum nasıldır, 2/B çalışması bütün mahallelerde tamamlanmış mıdır?
2- Kandıra'daki 2/B arazilerinde açıklanan rayiç değerler neye göre belirlenmektedir? 
3- Daha önce sadece devletin yaptığı bu çalışmayı artık taşeron firmaların da yapmasının 2/B arazileri ile ilgili sorunların artmasında rolü olduğu doğru mudur, taşeron firmaların çalışması Bakanlık tarafından kontrol edilmekte midir, bu konuda Kandıra'da yaşanan aksaklıklar nelerdir?
4- Kandıra Yusufça Mahallesi'nde rayiç değerler neden yüksektir, bu mahalle için değerler hangi kritere göre belirlenmiştir?
5- Özbey Mahallesi'nde 2/B arazilerinde çalışmanın sonuçları nasıldır?
6- Yüksek değerler için karşılaşmamak için dilekçe veren Özbey Mahallesi köylülerinin itirazlarını dikkate alınacak mıdır, bu dilekçelere ne zaman verilecektir?
7- Bu konuda itiraz dilekçeşeri veren Kandıra'nın diğer mahallerinin dilekçeleri dikkate alınacak mıdır?
8- Kandıra'da 2/B arazileri ile ilgili yaşanan köylülerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve yeni mağduriyetler ile karşılaşılmaması için birtakım düzenlemeler yapılması düşünülmekte midir? Köylülerin mağduriyeti nasıl giderilecektir?


Geri Dön