20 / 04 / 2024

Kandıra'ya OSB temeli atılacak!

Kandıra'ya OSB temeli atılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, merkezi hükümet tarafından ilçeye önemli yatırımlar yapıldığını söyledi. Bakan Işık, belediyeler tarafından yatırımlarla ilçenin çok daha güzel olacağının altını çizdi.



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kandıra'ya bağlı Araman, Alefli, Mülkşehsuvar, Bozburun, Esentepe ve Balcı köylerini ziyaret etti. Ziyarette Bakan Işık, yaşanan olayları değerlendirirken köylülerin isteklerini dinledi. Bakan Işık'ın bu ziyaretine; Vali Hasan Basri Güzeloğlu, KBB Başkan Vekili Zekeriya Ozak, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken ve geniş protokol mensupları katıldı. 



GIDA İHTİSAS OSB'NİN TEMELİ ATILACAK 

Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin imar planlarını onayladıklarını, kamulaştırmaların bitme noktasına geldiğini sözlerine ekleyen Işık, "Bir iki parsel kaldı, inşallah yakında Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temelleri atılmaya başlanacak. O fabrikalar bitene kadar, bizim o fabrikada çalışacak gençlerimizin kollarına altın bilezik takmamız lazım. Yani meslek kazandırmamız lazım. Kandıra verdiği göçleri böyle geri alacak. 

Kandıra'yı ve köylerini yeniden cazibe merkezi haline getiriyoruz" dedi. 



DUBLE YOLLAR YAPILACAK 

Kandıra-İzmit arasını duble yol haline getirecekleri müjdesini veren Bakan Işık, çalışmalara bu yıl başlanacağını ifade ederek, "Yolu Kefken'e kadar da uzatacağız. Yol iki geliş, iki gidiş olacak. Özellikle tatil dönemlerindeki trafik sıkışıklığını Allah'ın izni ile ortadan kaldıracağız. Karasu, Kaynarca, Kandıra, Ağva yolunu bu sene başlatacağız. Burası da bittiği zaman Şile'ye gitmek için Gebze'yi dolanmayacaksınız. Ağva'ya gitmek için o kadar eziyeti çekmeyeceksiniz. Karasu ve Kaynarcaya gitmek için çok daha konforlu yoldan gideceksiniz" ifadelerine yer verildi. Bakan Işık, vatandaşlarla sohbet etti. 


Kocaeli Manşet


Geri Dön