29 / 03 / 2024

Kanuni Kent Ormanı'nın 1. Etabı açıldı!

Kanuni Kent Ormanı'nın 1. Etabı açıldı!

İstanbul’un en büyük park alanı olarak kurulan 8 milyon metrekarelik dev Kanuni Kent Ormanı ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.



İstanbul’un en büyük park alanı olarak kurulan 8 milyon metrekarelik Kanuni Kent Ormanı ziyaretçilerini ağırlıyor. Beykoz Belediyesi'nde yer alan habere göre,  Türkiye’nin 81 ili ve 7 bölgesinden esinlenerek tasarlanan alanın 1. Etabı vatandaşların hizmetine açıldı.

Elmalı Gölü çevresinde, Beykoz Belediyesi ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın imzaladığı protokolün ardından yapımı hızlanan Kanuni Kent Ormanı İstanbul'a nefes aldıracak. 7 devasa parktan oluşan alan 2019 yılında tamamen hizmete açılacak.

Gölet Manzaralı Nikâh Salonu

İstanbulların yeşillikler içinde spor, gezinti ve piknik yapacağı parkın ilk etabında Nikâh Salonu, yöresel pazar, suni bir gölet, yürüyüş parkurları, piknik alanları, çeşmeler, restoranlar ve otopark yer alıyor. Anadolu’dan gelen geleneksel ve organik ürünlerin satılacağı yöresel pazar ise çok yakında hizmete açılacak. 

Macera Parkı da Açılacak

Alanda ziyaretçilerin keyifli vakit geçirmesi için ailelere yönelik eğitim kampları genç, yetişkin ve çocuklar için parkurlar ve eğlencelerin bulunduğu Macera Parkı, geleneksel atçılık sporlarının yapılacağı 50 atlık bir hara ve farklı kuş türlerine ev sahipliği yapan Kuş Dünyası da kurulacak.

Başkan Çelikbilek: “Bir yıl içinde tamamlayacağız”

Kanuni Kent Ormanı'yla ilgili Anadolu Ajansı’ndan Lale Bildirici’ye açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Burası İstanbul’un en büyük mesire alanı olarak hizmet vermeye başladı. Kent Ormanı ferah havasıyla ziyaretçilerin dinlenebileceği, yürüyüş ve spor yapabileceği, bisiklet turlarına ev sahipliği yapacak bir mekândır. Trafik noktasında ulaşımı kolay, otoparkıyla vatandaşlarımız hiçbir sıkıntı yaşamayacak. Birinci etabın ardından diğer etapların yapımını da tamamlayarak bir yıl içinde inşaallah İstanbul’a kazandıracağız" dedi.

Kanuni Kent Ormanı içerisindeki 7 bölge alanı Gülistan, Lalezar, Karanfil, Sümbül, Gelincik, Menekşe ve Çiğdem adlarını taşıyacak. 

 


Geri Dön