28 / 03 / 2024

Mudanya Kavşağı’nın ilk etabı açıldı!

Mudanya Kavşağı’nın ilk etabı açıldı!

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yaptığı Mudanya Kavşağı’nın ilk etabı olan Bursa – İzmir istikameti gidiş ve geliş olarak trafiğe açıldı.




Bursa’da ulaşımı sorun olmaktan çıkarmak amacıyla raylı sistem, yeni yol açma, köprü ve kavşak yapımı çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, ihtiyacı karşılamakta zorlanan eski köprülerin yenilenmesi çalışmalarını da sürdürüyor. Bursa  İzmir  yolu ile Mudanya yolunun kesişim noktasında bulunan, yükseklik ve genişlik olarak ihtiyacı karşılamakta zorlanan Mudanya Kavşağı da Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Bölge Müdürlüğü işbirliğinde yenileniyor. Bursa-İzmir D200 Karayolu üzerinde yer alan Mudanya Sapağı Köprülü Kavşağı’nın ilk etabı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında 60 gün önce trafiğe kapatılan Bursa – İzmir yolu, trafiğe açıldı. Yolun doğu batı yönünde trafiğe açılmasının ardından servis yolları kapatılarak, araç trafiği ana yola yönlendirildi.


Biraz daha sabır

Şehir içi trafiğin en önemli düğüm noktalarından biri olan Mudanya Kavşağı’nın tamamlanan bölümü, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu tarafından trafiğe açıldı. Bursa’nın her alanda ulaşılabilir kent olması için tüm kilit noktalarda çalıştıklarını hatırlatan Başkan Altepe, sadece yol açmak için yüzlerce bina yıkılan tek şehrin Bursa olduğunun altını çizdi. Ulaşım projelerinde kamu kurumları ile güzel bir işbirliği sergilediklerini ve Mudanya Kavşağı’nı da Karayolları Bölge Müdürlüğü ile hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Altepe, “Bundan 60 gün önce bu yolu ulaşıma kapamıştık, şimdi ise direkt geçişlere açıyoruz. Böylelikle projede ilk hedefe ulaşılmış oldu. Okullar açılmadan önce bu sorunun çözülmesi gerekiyordu bu nedenle de yaz döneminde bu çalışma yapıldı. Halkımıza gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür ediyorum. Biraz daha sabır istiyoruz. İnşallah Kurban Bayramı öncesi de Mudanya bağlantıları tamamlanıp, kavşak tamamen açılmış olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağımız Hüdavendigar Kavşağı, yol genişletmeler ve bağlantı yolları ile bu bölgedeki düğümü tamamen çözmüş olacağız” diye konuştu.


Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu da ilk etabı hedeflenen zamanda tamamladıklarını belirterek, “Kavşak kollarında çalışabilmemiz için teknik olarak servis yollarını köprü altına almamız gerekiyordu. Bugün alt yolu açtık. Şimdi kavşak kollarında çalışmaları hızlandırıp, bayram öncesi de kavşağı tamamen ulaşıma açacağız. Devamında peyzaj düzenlemeleri de Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak” dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön