24 / 04 / 2024

Kapadokya'nın Malezya ve Singapur'da termal turizm atağı!

Kapadokya'nın Malezya ve Singapur'da termal turizm atağı!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre AHİKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Malezya ve Singapur' a yapılan 5 günlük gezide, Kapadokya bölgesinin turizm potansiyelinin tanıtıldığını söyledi...



Çakacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AHİKA ve Türk Havayolları Nevşehir Bölge Müdürlüğü işbirliği ile Kapadokya bölgesinin tanıtımı için Kasım ayında Malezya ve Singapur'a tanıtım gezisi düzenlendiğini ifade etti.


Geziye Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ve Aksaray Valisi Selami Altınok'un yanı sıra bölgedeki 15 turizm firmasının temsilcisi, tur operatörleri, otel yöneticilerinin katıldığını belirten Çakacak, her iki ülke basınının ziyaretlere büyük ilgi gösterdiğini anlattı.


Çakacak, Malezya ve Singapur'da yapılan toplantılarda, Kapadokya bölgesi ile birlikte Kırşehir'in tarihi, turistik ve termal turizm potansiyelinin sinevizyon gösterileri eşliğinde anlatıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:


"Kapadokya bölgesinin tanıtımı ve kültür turizmine katkı sunmak için Malezya ve Singapur'a gezi düzenledik. Malezya ve Singapur'da iki workshop kurarak, Türkiye'den giden seyahat acenteleri, otel işletmecileri ve turizm danışmanları sunum yaptı. Sunumların ardından ise ülkeler arasında birebir görüşmeler oldu. Kapadokya bölgesi çok güzel bir şekilde görsel olarak anlatıldı. Kırşehir'den giden otelciler termal turizmi anlattı."


- Kırşehir, Kapadokya turizm destinasyonunda tanıtıldı


Ziyaret ettikleri iki ülkede yaşayan insanların gelir seviyelerinin yüksek olduğunu, önemli geri dönüşler beklediklerini ifade eden Çakacak, "Gelir seviyeleri çok yüksek ve gittikleri ülkelere önemli oranda döviz bırakıyorlar. Türkiye olarak kültür turizmimiz çok iyi. Özellikle Kapadokya bölgesinin yanı sıra Kırşehir'de Ahi Evran-ı Veli, Kaman Arkeoloji Müzesi, termal turizm, Cacabey Medresesi ve Kapadokya bölgesindeki yer altı şehirleri turistlere göstereceğimiz en güzel değerlerimiz. 20 kişilik bir ekiple gittik. 5 gün süren ziyaretimizde güzel bağlantılar kuruldu" dedi.


Geziye katılan Kırşehir Makisoss Otel Genel Müdürü Serdar Tütüncü de Kırşehir'in Kapadokya turizm destinasyonu içerisinde değerlendirilmesinden  mutluluk duyduklarını söyledi. Kapadokya bölgesine en yakın termal otelin Kırşehir'de olduğuna dikkat çeken Tütüncü, "Bu imkanı iyi bir şekilde değerlendirebiliriz. Kapadokya'ya tabiat güzelliklerini görmeye gelen turistler Kırşehir'de şifalı kaplıcalardan da istifade edebilirler. Singapur ve Malezya'da özellikle jeotermal potansiyelimizle ilgili görsel sunumlar yaptık" diye konuştu.


AA


Geri Dön