26 / 04 / 2024

Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!

Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!

Son yıllarda hayatımıza hızlı bir giriş yapan AVM’ler, bugün farklı bir konseptle karşımıza çıkıyor. Her biri AVM üzerinde yükselen konut projelerinde cadde mağaza konseptiyle, açık havada alışveriş yapmanın ayrıcalığı sunuluyor…



Bugün hemen her noktada bir alışveriş merkezine rastlamak mümkün. Sadece alışveriş değil, içinde ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü sosyal aktiviteyi barındıran günümüz AVM’leri aynı zamanda insanların sosyalleşmesine de katkı sağlıyor. Fakat gelişen ve değişen müşteri beklentilerine paralel olarak AVM’ler de konsept değiştirmeye başladı. Artık kapalı AVM’ler yerine cadde mağazalar trend olmaya başladı. Bu trend konut projelerine de yansıdı. Bugün konut projelerinin birçoğu cadde mağaza üzerinde yükseliyor. Günlük hayatta ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü hizmeti ayağınıza getiren bu projelerde, açık havada alışveriş yapmanın ayrıcalığı da yaşatılıyor.


Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!


1. Dumankaya Cadde’de son 11 mağaza kaldı. Metrekaresi 4 bin 675 TL’den başlıyor

Dumankaya İnşaaat tarafından Kurtköy’de hayata geçirilen Dumankaya Cadde projesinde toplam 53 mağaza yer alıyor. Son 11 mağazanın satışının hala devam ettiği Dumankaya Cadde’de,  satışta olan mağazaların büyüklüğü brüt 63 metrekare ile 249 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Mağazalar, metrekaresi 4 bin 675 TL ile 7 bin 143 TL arasında değişen rakamlarla satışa sunuluyor. 


Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!


2. Metropol İstanbul AVM 2015’te hizmete açılıyor

Emlak Konut GYO, TOKİ, Varyap ve Gap İnşaat ortak girişimi ile Ataşehir’de hayata geçirilen Metropol İstanbul’da 72 bin metrekare kapalı alana sahip AVM bulunuyor. Toplam kiralabilir alanı 102 bin metrekare olan projenin 30 bin metrekaresini açık alanlı mağazalar oluşturuyor. Metropol İstanbul’da 278’i kapalı alanda, 76’sı açık alanda olmak üzere toplam 354 mağaza yer alıyor. Metropol İstanbul AVM’nin 2015’te hizmete açılması planlanıyor. 


Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!


3. Sadece Batışehir’e değil tüm İstanbul'a hizmet verecek

Ege Yapı Group tarafından Bağcılar’da hayata geçirilen Batışehir projesinde 3 bin 148 adet konut, rezidans, bir şehir oteli, ofisler, eğitim kompleksi, açık hava çarşısı, spor salonları ve 100 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. 24 Eylül’de Londra’da düzenlenen “Europen Property Award”ta “En İyi Karma Kullanım Proje” branşında birincilik elde eden projede, tamamlandığında içinde 15 bin kişinin yaşayacağı bir kent halien gelecek. Proje boyunca uzanan oldukça hareketli bir meydana sahip olan Batı Cadde, sadece Batışehir’e değil tüm İstanbullulara hizmet verecek. 


Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!


4. Tac Mahal Çarşı’da haftalık, aylık ve yıllık kiralama alternatifleri bulunuyor

Uluhan Grup tarafından Esenyurt’ta oluşan Tac Mahal projesi kapsamında yer alan Tac Mahal Çarşı, birçok ayrıcalıkla mağazadan oluşuyor. Tüm mağazaların sektörlerinin önceden belirlendiği çarşıda, sinema, tiyatro salonları ve tam donanımlı spor merkezinin yanı sıra çocuklarınızı güvenle teslim edebileceğiniz bir de kreş yer alıyor. Saat başı 10 ayrı noktadan müşteri servislerinin yapılacağı çarşıda, haftalık, aylık ve yıllık kiralama alternatifleri bulunuyor. Tac Mahal Çarşı’da ayrıca fitness center, hamam, sauna, spa, kapalı havuz, tiyatro ve drama okulu bulunuyor. 


Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!


5. Güneşli Corridor’da yaşayan bir bulvar

"İçinden hayat geçer" sloganıyla inşa edilen Corridor, Sur Yapı imzasıyla hayata geçiriliyor. Toplam 505 konuttan oluşan Güneşli Corridor’da 1+1’den 4+1’e kadar farklı daire seçenekleri sunuluyor. Klasik alışveriş merkezi anlayışını sevmeyenler için tasarlanan Corridor Çarşı’da alışveriş ve çeşitli sosyalleşme mekanları bir arada sunuluyor. Yaşayan bir bulvar ve capcanlı bir sosyal yaşamı ayaklarınızın altına getiren Corridor Çarşı, sizlere açık havada alışeriş yapma ayrıcalığını sunuyor. 


Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!


6. Başakşehir Kentariva’da mağazalar metrekaresi 8 bin TL’ye

Fuzul Grup tarafından Başakşehir’de hayata geçirilen Kentariva’da toplam 16 adet cadde mağaza bulunuyor. Başakşehir'i Olimpiyat Stadı'na, Kayaşehir'e ve yeni yapılacak olan Sağlık Şehri'ne bağlayan tek ana arter üzerine kurulan Kentariva projesinde, mağazalırın metrekare fiyatları 8 bin TL’den başlangıç gösteriyor. Kentariva’da mağazaların 2 ay sonra teslim edilmesi planlanıyor. 


Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!



7. Referans Bakırköy Çarşı’da moda, alışveriş ve eğlence bir arada

Bakırköy Referans projesi kapsamında yer alan Referans Çarşı’da 200 metre uzunluğunda bir vitrin yer alıyor. En temel ihtiyaçlarınız ve hayatınızı kolaylaştıracak hizmetlerin sunulacağı Referans Çarşı’da en yeni ürünler ve en şık tasarıların yanı sıra en lezzetli mutfaklar da beğeninize sunulacak. Halk GYO ve Biskon Yapı’nın ortak girişimi olan Referans Bakırköy’de Referans çarşının yanı sıra 256 konut ve 97 home-ofis yer alıyor. 


Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!


8. Newista Residence AVM’de 250 bin TL’den başlıyor

Hasoğlu İnşaat tarafından Başakşehir’de hayata geçirilen Newista’da toplam 7 bin 174 metrakare ticari ünite alanı yer alıyor. 28 adet mağazanın yer aldığı projede, mağazaların büyüklükleri 58.50 metrekare ile 3 bin 241 metrekare arasında değişiklik gösteriyor. Mağazaların 250 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulduğu Newista Residence AVM, sadece proje sakinlerine değil merkezi konumuyla tüm bölgeye hitap ediyor. Yaşam ve alışveriş keyfini tek çatı altında sunan projenin Aralık 2013’te tamamlanması planlanıyor. 


Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!


9. Nurol Tower Çarşı’da tüm ihtiyaçlar elinizin altında

Şişli Çağlayan’da Nurol GYO güvencesiyle hayata geçirilen Nurol Tower’da 242 home-ofis bulunuyor. 30 katlı tek bloktan oluşan projenin 2014’ün ilk aylarında tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında yer alan Nurol Tower Çarşı’da dükkanların yanı sıra restoran ve kafeler de yer alıyor. 


Kapalı AVM’ler out! Cadde mağazalar in!

 

10. 1453 metre uzunluğundaki caddede 101 mağaza

Ağaoğlu Maslak 1453 projesinde yer alan 1453 metre uzunluğundaki caddede ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz her türlü olanak bulunuyor. Cadde 1453’te cadde boyunca mağazalar, özel butikler, yiyecek içecek mekanları, sanat galerileri, caddenin başında ve sonunda bulunan 2 ayrı alışveriş merkezinde seçkin markaların yer alacağı dünyaca ünlü mağazalar yer alıyor. Toplam 101 dükkanın yer aldığı Cadde 1453’te, 12 bin metrekare ve 28 bin metrekare büyüklüğünde 2 meydan bulunuyor. 


Şengül Kırmızıtaş/Emlakkulisi.com


Geri Dön