28 / 03 / 2024

AVM yatırımları, markaları yeniden cadde mağazalarına yöneltti!

AVM yatırımları, markaları yeniden cadde mağazalarına yöneltti!

Türkiye’ nin dört bir yanında artan AVM yatırımları, markaları yeniden cadde mağazalarına yöneltti. Ciroda ilk sırayı İstiklal Caddesi alırken Ümraniye’deki Alemdağ Caddesi ikinci sıraya yerleşti...



Ciroda ilk sırayı İstiklal alırken Ümraniye’deki Alemdağ Caddesi, Bağdat Caddesi’ni geride bıraktı. İstiklal Caddesi’nde hava parası milyon doları aştı.


Türkiye’nin dört bir yanında artan AVM yatırımları, markaları yeniden cadde mağazalarına yöneltti. Ciroda ilk sırayı İstiklal Caddesi alırken Ümraniye’deki Alemdağ Caddesi ikinci sıraya yerleşerek Bağdat Caddesi’ni geride bıraktı. Caddelere olan yoğun ilgi hava paralarının da tabir yerindeyse uçmasına neden oldu. 


Milyon dolar istiyorlar


İstiklal Caddesi’nde hava paraları milyon dolarları bulurken Alemdağ Caddesi’nde de hava paraları için markalar pazarlık bile yapmaz oldu. Bağdat Caddesi’nde ise markalar eski binaları satın almayı tercih ediyor. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve KDM Alışveriş Merkezleri Kiralama ve Yönetim Danışmanlık Genel Müdürü Murat İzci, “Cadde trendi geri döndü. Ciddi hava paralarıyla dükkanlar değişiyor. Dükkanların metrekare fiyatı AVM’lerdeki fiyatı ikiye katlıyor. Milyon doların üzerinde hava parası veren markalar var. İstiklal Caddesi’nde ayda 150 bin euro kira veren markalar bulunuyor” dedi.


Markalar razı oluyor


Şu anda Türkiye’de en çok iş yapan caddenin İstiklal Caddesi olduğunu kaydeden Murat İzci, sözlerine şöyle şöyle devam etti: 


“Şu anda her ilde bir mecburiyet caddesi var ve markalardan ciddi talep geliyor. Ciroda en iyi İstiklal Caddesi. Herkes oraya girmek istiyor. İkinci sırada Alemdağ Caddesi, üçüncü sırada Bağdat Caddesi geliyor. Alemdağ’da metro bağlantısı yapılıyor. Burada da ciddi hava paraları talep ediliyor ama markalar da razı oluyor. Bağdat Caddesi’nde ise eski binalar satılıyor ve 20 daireli bir bina için 30 milyon dolar talep ediliyor.”


Kayaşehir’de daireler 150 bin lira hava parasına satılıyor


MURAT İzci, perakende için Kayaşehir’in yeni fırsatlar barındırdığını anlatırken Kayaşehir’de AVM ve konut projelerine imza atan Makro İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan, şu anda 25 bin oturumun olduğu Kayaşehir’de hedefin 1 milyon kişilik bir şehir yaratmak olduğunu anlattı. Uyar, şöyle devam etti: “Biz 7 binden fazla konut satan bir grubuz. Bizim Kayaşehir’de 1.500 konutumuz var. Yatırımlarımızı o bölgeye yönlendirdik. Hilton by Hampton otelinin işleteceği bir otelimiz bir de 122 mağazalı Kayaşehir AVM isimli bir AVM’miz var. 100 milyon liralık bir yatırım yaptık. Kayaşehir gelişime çok açık. Orada 115 bin yeni konut yapılacak. 40 bininin ihalesi yapıldı. Avrupa’nın en büyük sağlık kentinin temeli de bu ay Kayaşehir’de atılacak. Burada 11 tane ihtisas hastanesi olacak. Şu anda Kayaşehir’de 3+1 daireler 150 bin lira hava parasına el değiştiriyor.”


Ercan Uyan, “Pakistan’da Emlak Konut modelini anlattık. AVM, villa, eğitim ve sağlık alanları projesi karşılığında 5 bin sosyal konut yapmayı önerdik. İhaleyi kazanırsak projeyi yapacağız” dedi.


Necla DALAN/ Vatan Gazetesi 


Geri Dön