26 / 04 / 2024

AVM yatırımları mağazalaşmayı artırıyor!

AVM yatırımları mağazalaşmayı artırıyor!

Vepa Grup Genel Müdürü Murat Usta mağaza sayısındaki artışa AVM yatırımlarının etkisi olduğunu ifade etti. 2004 yılında ilk mağazayı açtıklarını söyleyen Usta 2016 itibariyle Türkiye genelinde 38 mağazaya sahip olduklarını belirtti.



Türkiye’nin de dahil olduğu Avrupa, Ortadoğu, Afrika bölgesinde New Balance markasının distribütörlüğünü 2004’ten bu yana yapan Vepa Group olarak yapıyoruz. Türkiye pazarına girdikten bu yana 2015'e kadar genel olarak satış rakamları arttı ve gelecekte de artmaya devam edecektir. 

Türkiye'de spor mağazası sayısı artarken spor malzemeleri alanında yeni markalar pazara giriyor, büyük-küçük yeni spor salonları ve stüdyoları yaygınlaşıyor, evde kullanılan spor cihazlarının satışlarında ciddi yükseliş yaşanıyor. Satışlardaki bu grafikte, Türkiye pazarındaki AVM yatırımları ile paralel ilerleyen mağazalaşmamızın da büyük etkisi oldu. 2004’de Nişantaşı’nda açılan ilk mağazanın ardından 2016 sonu itibariyle, Türkiye genelinde 38 New Balance mağazamız bulunuyor. Sağlıklı yaşam dünyada olduğu gibi ülkemizde de yükselen trend. Bu trendin artarak devam edeceğini düşünüyoruz çünkü genç nüfusa sahip bir ülkeyiz. Yükselen spor trendi, genel olarak tüketim alışkanlıklarını 'spor kıyafetlerin gündelik hayatta da kullanılması yönünde' değiştirdi. Koşu kategorisindeki büyümeye ek olarak, spor giyim koleksiyonları ciddi bir yaygınlaşma gösterdi.

Para


Geri Dön