25 / 04 / 2024

Kapalıçarşı'nın restorasyonunda sona yaklaşıldı!

Kapalıçarşı'nın restorasyonunda sona yaklaşıldı!

Osmanlı'nın AVM'sini yeni çehresine kavuşturacak olan projede sona yaklaşıldı. Kapalıçarşı, aslına uygun restore edilerek, eski ihtişamına kavuşacak. 5 etap şeklinde restore edilen Kapalıçarşı 45 bin metrekarelin alana sahip.



Dünyanın ilk ve en büyük AVM'si Kapalıçarşı'yı yeni çehresine kavuşturacak proje için geri sayım başladı. Kapalıçarşı, etap etap aslına uygun olarak restore edilerek, teknolojiyle donatılacak. 


554 yıllık tarihin büyük dönüşümü


İstanbul İki Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, 5 etaptan meydana gelen Kapalıçarşı Yenileme Alanı Yenileme Avan ve Uygulama Projesi'nde 100 adaya ilişkin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri ile tesisat, elektrik ve mekanik projelerini onayladı. 554 yaşındaki Kapalıçarşı, projelerin kabul edilmesiyle, yapım aşaması öncesi kanuni süreç tamamlanmış oldu.


FATİH SULTAN MEHMET'İN EMANETİ


Dünyanın en büyük alışveriş merkezi olma özelliği taşıyan Kapalıçarşı'yı, 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet yaptırmıştı. 45 bin metrekarelik kapalı alanı olan çarşı, 3 bin 200 dükkân ve 25 bin çalışanıyla 27 milyar TL'lik ekonomik değer barındırıyor. 


Akşam


Geri Dön