18 / 04 / 2024

Kapıcı iş sözleşmesi feshi!

Kapıcı iş sözleşmesi feshi!

Kapıcı iş sözleşmesi; kapıcının hangi koşullarda, ne kadar maaş ile çalışacağının net bir şekilde belirlendiği belgeye olarak karşımıza çıkıyor. Kapıcı iş sözleşmesini birçok sebeple sonlandırılabiliyor. Peki, kapıcı iş sözleşmesi feshi nasıl olur?



Kapıcı iş sözleşmesi feshi!

Kat malikleri kurulu veya bu kurulun verdiği yetkiye dayanarak Yönetim kurulu yahut kurulun verdiği yetkiye dayanarak yönetici kapıcı seçiliyor. Bağımsız bölüm adedi sekizden az olan binalarda; kat malikleri,içlerinden birine yetki vererek, onun aracılığıyla kapıcı tutulabiliyor.


Kapıcının hangi koşullarda, ne kadar maaş ile çalışacağının net bir şekilde belirlendiği ve taraflarca imzalanan belgeye kapıcı iş sözleşmesi deniyor. 


Kapıcı iş sözleşmesinde;  iş sözleşmesinin türü ve çalışma biçimi ile işveren ve işyeri adı ve adresi, kapıcının kimliği, işe başlama tarihi, yapacağı işler, temel ücreti ve varsa ücret ekleri, ücret ödeme şekli ve zamanı, çalışma süresi ve ara dinlenmesi, varsa özel hükümler, düzenleme tarihi ve tarafların imzası gerekiyor. Peki, kapıcı iş sözleşmesi feshi nasıl olur?


Kapıcı iş sözleşmesi fesih nedenleri!

Kapıcı iş sözleşmesini birçok sebeple sonlandırılabiliyor. Bu sebeplerden bazıları şu şekilde sıralanıyor;

- Apartman yönetiminin gerçeğe aykırı bilgiler vererek kapıcıyı yanıltarak işe alması,


-  Kat malikleri ya da yöneticinin tacizde bulunması,


- Apartman yönetimi tarafından kapıcının ücreti kanun hükümleri veya sözleşme şartlarına uygun olarak hesap edilmez veya ödenmezse,


- İş sözleşmesi ile belirtilen çalışma koşulları uygulanmazsa


Kapıcı belirtilen sebeplerle iş sözleşmesini sonlandırırsa kıdem tazminatı alabiliyor.  Kapıcı iş sözleşmesini haklı sebeple 6 işgünü içerisinde sonlandırabiliyor. 




Kapıcı iş sözleşmesi nedir?



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön