19 / 04 / 2024

Kar Asfalt'tan Yalova ve Orhangazi'ye iki yeni tesis!

Kar Asfalt'tan Yalova ve Orhangazi'ye iki yeni tesis!

Marmara Bölgesi’nde konut, otoyol, köprü, OSB, sahil düzenleme, liman, tersane, alışveriş merkezi, hastane, okul, altyapı, üstyapı ve çevre düzenleme gibi birçok projeye malzeme tedariği yapan Kar Asfalt Yalova ve Orhangazi’de iki yeni tesis açıyor...




Marmara Bölgesi’nde konut, sanayi, otoyol, köprü, OSB, sahil düzenleme, liman, tersane, alışveriş merkezi, hastane, okul, altyapı, üstyapı ve çevre düzenleme gibi birçok projeye malzeme tedariği yaptıklarını belirten Kar Asfalt ve Kar Üstyapı Genel Müdürü Osman Üçüncü, Yalova ve Orhangazi’de iki yeni tesis yatırımı yapacaklarını söyledi.


Tesislerinde bulunan bin 700 metrekare alana sahip Ar-Ge merkezlerinde, hazır beton katkı maddeleri ve yapı kimyasalları ile ilgili çalışmalar yaptıklarını dile getiren Üçüncü, Ar-Ge çalışmalarına inşaat mühendisi, kimyager ve teknikerlerden oluşan 10 kişilik ekipleriyle devam ettiklerini söyledi. Geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 12’lik büyüyerek hedeflerine ulaştıklarını aktaran Üçüncü, 2013’te yüzde 10 büyümeyi hedeflediklerini ifade etti. Üçüncü, “Bu yıl içinde Yalova’da bir hazır beton santrali ve Orhangazi’de yapı kimyasalları fabrikasının yanı sıra Gebze’de parke bordür tesisimizin kapasitesini arttırmaya yönelik yatırımlar yapacağız” diye konuştu.


Ticari faaliyetlerine 1969 yılında nakliyecilik ile başlayan ve 1973 yılında taş ocağı işletmeciliği ile madencilik sektörüne giriş yapan Kar Group, Karadeniz İnşaat, Karadeniz Madencilik, Kar Yapı, Kar Üstyapı,  Kar Asfalt şirketleriyle hizmet veriyor. İstanbul’da Sancaktepe, Pendik, Kurtköy, Göztepe; Bursa’da Gemlik, Ovaakça, Nilüfer; Yalova’da Altınova, Yalova Merkez ve Kocaeli Gebze’de bulunan 11 tesisinde faaliyet gösteren Kar Group’un, alt yüklenicileri hariç, Türkiye genelinde 850’ye yakın çalışanı bulunuyor. Kar Beton, Kar Agrega, Kar Asfalt, Kar Kireç, Kar Kim, Kar Üstyapı ve Kar Yapı markalarıyla hizmet verdiklerini dile getiren Kar Asfalt ve Kar Üstyapı Genel Müdürü Osman Üçüncü, 700 dönüm arazi üzerine kurulu Gebze tesislerinde, agrega, kireç, hazır beton, asfalt, prefabrik beton elemanları ve yapı kimyasalları ürettiklerini söyledi. Tesislerinin saatte 300 metreküp hazır beton, 520 ton asfalt, bin 500 ton agrega, 160 metrekare parke bordürün yanı sıra günde 60 ton yapı kimyasalları üretme kapasitesine sahip olduğu bilgisini veren Üçüncü, “Marmara Bölgesi’nde bulunan konut, sanayi, otoyol, baraj, köprü, OSB, sahil düzenleme, liman, tersane, alışveriş merkezi, hastane, okul, altyapı, üstyapı ve çevre düzenleme projelerine yönelik hizmet veriyoruz” dedi.


Sosyal sorumluluk anlayışları doğrultusunda, sadece Gebze’de 10 bine yakın ağaç diktiklerini belirten Üçüncü, Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 4’üncü Yeşil Nokta Çevre Ödülleri Yarışması’nda, Kar Beton Sancaktepe Hazır Beton Tesisleri’nin ödüle layık görüldüğünü de dile getirdi.

 

Kobiden


Geri Dön