26 / 04 / 2024

Kara kış gelmeden müjdeli haber geldi! Faturaları devlet ödeyecek!

Kara kış gelmeden müjdeli haber geldi! Faturaları devlet ödeyecek!

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte artan faturaları ödemekte zorlananların imdadına devlet koşuyor. Maliyetiyle can sıkan faturalar devlet tarafından karşılanacak.



Dar gelirli vatandaşlara elektrik tüketimi desteği kapsamında 2,4 milyar lira kaynak ayrıldı. Ödenecek faturalar sayesinde vatandaşların yüzü gülecek. Sadece fatura desteği değil; Burs desteğinden engelli veya bakıma muhtaç yaşlılara kadar ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım yapılacak.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Devletten elektrik faturasını ödemekte güçlük çekenlere müjdeli haber geldi. Yapılacak uygulama sayesinde; Elektrik tüketim desteği kapsamında devlet yardımlarından yararlanabileceksiniz. Sosyal harcamalar için 104,2 milyar lira ayrılırken, elektrik faturasını ödeyemeyen dar gelirli vatandaşların faturalarını devlet ödeyecek.

2022 yılında binlerce kişiye sosyal destek sağlanacak. Dar gelirli, emekli, yaşlı, kamu çalışanı ve çalışanlarının hakları korunurken sosyal harcamalar için 104,2 milyar lira ayrıldı. Öğrencilere kredi, burs, yurt, özel okul desteği ve öğrenim ödemeleri için destek verilecek.

Ödeme gücü olmayan vatandaşların sağlık faturası için 23.4 milyar lira, 65 yaş üstü, bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara 13.2 milyar lira, engelli vatandaşa evde bakım için ise 15.6 milyar lira destek sağlanacak.

Kara kış gelmeden müjdeli haber geldi! Faturaları devlet ödeyecek!

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ NASIL ALINIR?

PTT işyerlerine başvurularak elektrik desteği alınabilir. Bu destekten yararlanmaya hak kazanan vatandaşlar, PTT'den sunulan yardımı nakit olarak çekebilirler.

Elektrik destek yardımından yararlanan vatandaşlara faturalarında 150 kilovat saate kadar elektrik yardımı yapılıyor. Bu da yaklaşık 80 liraya tekabül ediyor. Ancak kronik hastalığı olan ve evde cihaz kullanan hastalara 200 TL'ye kadar fatura desteği veriliyor.

Teklif geldi: Elektrik faturaları hafifletilecek!

Elektrik faturasının 118 lirasını devlet karşılıyor! Hemen başvurun!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön