19 / 04 / 2024

Elektrik faturasının 118 lirasını devlet karşılıyor! Hemen başvurun!

Elektrik faturasının 118 lirasını devlet karşılıyor! Hemen başvurun!

Devlet tarafından dar gelirli ailelere sağlanan elektrik faturası desteği pandemi sürecinde de devam ediyor. 2 milyon aile bu destekten faydalanıyor. Ödemeler PTT'den yapılıyor, böylece elektrik faturasının 118 liralık kısmı devlet tarafından ödenmiş oluyor.



Yüz binlerce ile elektrrik faturası desteğinden yararlanıyor. Başvuru yapan vatandaşar için aylık 118 liraya kadar olan elektrik faturalarınını ödemesi yapılıyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; cihaza başlı yaşayan hastalar için ise 200 lira elektrik destek ödemesi yapılıyor. Ödemeler  Her ay PTT'den nakit olarak elden veriliyor. Peki herkes bu destekten faydalanabiliyor mu? Elektrik faturası desteği kimlere veriliyor? Elektrik faturası desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ KİMLERE VERİLİYOR?

Eelektrik faturası desteğinden faydalananlar; Kronik hastalığı  sebebiyle cihaza bağlı olarak yaşayanlar ve muhtaç durumda olanlar. Muhraç durumda olanlar ise 1. 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaç durumda olduğunuzun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıflarının karar organı olan Mütevelli Heyetleri tarafından tespit edilmesi gerekmektedir.

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Elektrik tüketimi desteğinden yararlanmak için öncelikle  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine başvurmanız gerekiyor. Bunun yanında Kaymakamlıklar üzerinden bulunduğunuz bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da başvuruda bulunabilirsiniz. Muhtarların size vermiş olduğu muhtaçlık belgesi başvurunuzun olumlu dönüş olması açısından olduça önemlidir.

Elektrik faturasının 118 lirasını devlet karşılıyor! Hemen başvurun!

Başvuru sırasında istenilen evraklar;

*Sizin ve hanedeki diğer kişilerin T.C. kimlik kartlarının fotokopisi

*Güncel elektrik faturası

*Başvuru dilekçesi

Yardımdan  faydalanmak  isteyenlerin öncelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sistemine kaydolmaları gerekiyor. Vakfa kaydolduktan sonra geçerli T.C. kimlik kartınız ve elektrik faturanızla birlikte herhangi bir PTT şubesine gidilerek bilgilerinizi iletmelisiniz. Kimlik ve fatura bilgilerinizi iletildikten sonra PTT yetkilisi fatura yardımınızla ilgili sorgulama yapıyor. Elektrik faturası yardımı kapsamında nakdi bir yardım yapılmıyor. Yardım miktarı elektrik faturasından düşürülüyor.

Elektrik faturasının 118 lirasını devlet karşılıyor! Hemen başvurun!

TAM KAPANMA SÜRECİNDE KİMSENİN ELEKTRİĞİ KESİLMEYECEK

Tam kapanma sürecinde vatandaşların mağduriyet yaşamaması için faturasını ödeyemeyenlerin elektriği kesilmeyecek.

Enerji yönetimi, koronavirüsle mücadele kapsamında 17 Mayıs'a kadar sürecek olan "tam kapanma" döneminde milyonlarca elektrik abonesini  ilgilendiren kararlar aldı. Buna göre borcu olan ve ödeme imkânı bulamayan konutlar ile aylık faturası 2 bin TL ve altında olan (ve kapatılan) işletmeler için elektrik kesilmeyecek. Elektrik faturalarının son ödeme tarihi Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacak.

Resmi Gazetede yayımlandı! Elektrik faturalarında yeni dönem!

Dar gelirliye elektrik müjdesi! Devletten elektrik faturası yardımı alabilirsiniz!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön