26 / 04 / 2024

Karabağlar Belediye Meclisi'nden üniversite hamlesi!

Karabağlar Belediye Meclisi'nden üniversite hamlesi!

İzmir Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 77 hektarlık alanın 35 hektarı üniversite alanı olarak belirlendi.



İzmir Karabağlar Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı Ana Hizmet Binası Meclis Salonu’nda düzenlendi. Bakanlık tarafından gerçekleşen toplantıda 77 hektarlık alanın 35 hektarı üniversite alanı olarak belirlendi.

Kalben Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bakanlıkça onaylanan ve askıya çıkartılan 77 hektarı kapsayan imar planı ile ilgili Etüd Proje Müdürlüğü tarafından bilgilendirilme yapıldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 77 hektarın tamamının üniversite alanı olarak belirlenmesinin büyük önem taşıdığını belirtti.

35 hektarı üniversite, 42 hektarı ise konut ve diğer alanlara ayırdığını söyleyen elvitopu, “Burasının tamamı üniversite alanı olsun. Bu isteğimin siyasetle de hiçbir alakası yok. Kentimi, Karabağlar’ı ve İzmir’i sevdiğim için söylüyorum. Gelin hep beraber destekleyelim” şeklinde konuştu.

Alanın üniversite alanı olması halinde ilçenin sosyal ve ticari yaşamına katkı sağlayacağını belirten Selvitopu, “Buralara öğrenciler gelecekler, ilçenin ekonomisine, sosyal yaşamına katkı sağlayacaklar. Karabağlar’ın faydası olacak konularda bir bütün içerisinde olalım. Eğer bütünlük içersinde olursak bu alan üniversite alanı olur. Bu da Karabağlar’a fayda sağlar” ifadelerini kullandı.


Geri Dön