20 / 04 / 2024

Karabağlar’da imar planları tamamlanmalı!

Karabağlar’da imar planları tamamlanmalı!

AK Parti’li Bilal Doğan, İlçede bir süredir devam eden planlama sorunuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Doğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, İmar Barışı uygulamasını ve bakanlığımızı örnek alsın” dedi.



İmar Barışı ile başlayan sürecin ardından yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü belirten AK Parti’li Bilal Doğan, “Karabağlar Belediyesi ve  İzmir  Büyükşehir, uzun yıllardır ihmal edilen ilçenin geleceğini kurtarmak istiyorsa, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile devrim niteliğindeki uygulamayı örnek almalı” dedi, şunları aktardı:

“Hükümetimiz İmar Barışı ile tüm Türkiye ve İzmir’de yıllardır yaşanan önemli bir soruna çözüm getirdi. Uygulama yerel yönetimlerin açıklarını kapattı. Özellikle Karabağlar’da kangren haline gelen mülkiyet sorunu ortadan kalkacak. Karabağlar’da görev sırası yerel yönetimlerde.”

Karabağlar’da 5 yıldır tamamlanamayan imar planlarını hatırlatan Doğan, “İlçenin geleceği için iki belediyenin el ele verip, vatandaşla uzlaşıp, yarım kalan imar planlarını neticelendirmesi gerekiyor. Yaşanan çile bununla da sınırlı değil. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm projesinde de ne yazık ki bir arpa boyu yol alınamadı. Projelerin hızlandırması için sürecin takipçisi olacağız” dedi.


Geri Dön