28 / 03 / 2024

İzmir Karabağlar'da imar planları yeniden yapılacak!

İzmir Karabağlar'da imar planları yeniden yapılacak!

MODEKO İş Merkezi'nde düzenlenen kahvaltıda bölge esnafıyla bir araya geldi. Esnafın sorunlarını dinleyen ve projelerini açıklayan Başkan Selvitopu, hedeflerinin gelişen, dönüşen, geleceğin Karabağlar'ını yaratmak olduğunu söyledi



Toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, MODEKO İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Demir, Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Bülent Sözüpek, Karabağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürü Ceyhan Kayhan ile iş merkezinde dükkanları bulunan çok sayıda esnaf katıldı. 

İş merkezinde 266 işyeri ve çok sayıda esnafın bulunduğuna dikkat çeken MODEKO İş Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Demir, esnafın sorunlarına ilişkin Başkan Selvitopu'nu bilgilendirdi. Talep ve önerilerini de Başkan'a ileten Demir, "25 yıllık iş merkezimizi ziyaret eden ilk belediye başkanısınız, size teşekkür ediyorum. Ayrıca komşumuz olmanız bizleri mutlu etti" dedi.

 

Karabağlar'ın iç ulaşım sorunu var

Esnaf ve MODEKO yönetimine kahvaltı daveti için teşekkür eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, iş merkezinin taleplerini ve önerilerini değerlendireceklerini, kısa sürede de çözüm üreteceklerini söyledi. Karabağlar'ı yerinde değişen, dönüşen bir geleceğe hazırladıklarını belirten Başkan Selvitopu, projeler tamamlandığında ilçenin çehresinin de değişeceğini vurguladı. Selvitopu, "Karabağlar'ın iç ulaşım sorunu var. Eskiizmir Caddesi'nde trafik tıkanıklığı sorun yaratıyor. Kamulaştırma haritaları bitti. Yakında uzlaşma görüşmeleri başlayacak. Zincirlikuyu'da meydan oluşturacağız ve o meydan Dostluk Bulvarı'na bağlanacak. Dostluk Bulvarı'ndan Uzundere otoyoluna kadar gidecek. Bir diğer proje de Karabağlar Endüstri Meslek Lisesi önündeki yolu yeni fuar alanı ve Yeşillik Caddesi'ne bağlayacağız, bu proje de hazır. Bu projeler gerçekleştiğinde Karabağlar rahatlayacak ve hareketlilik başlayacak. Ayrıca Karabağlar'ın imar planlarını yeniden yapıyoruz." diye konuştu.


Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti

Göreve geldiklerinden bu yana  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nden destek aldıklarını ve aldıkları destek sayesinde hizmet binası ve sevgi yollarını tamamladıklarını belirten Başkan Selvitopu, "Yolların kamulaştırmasını da İzmir Büyükşehir Belediyesi yapacak. Bunlar tamamladığında Karabağlar rahatlayacak. Bize her konuda destek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na da teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından Lütfi Demir, Başkan Selvitopu'na özel üretim seramik heykeli hediye etti.


Haber Ekspres 


Geri Dön