19 / 04 / 2024

Karabağlar'da kentsel dönüşüm için geri sayım başladı!

Karabağlar'da kentsel dönüşüm için geri sayım başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarında Karabağlar Belediyesi ile ortak çalışma kararı alan Şehir Plancıları Odası heyeti, Başkan Selvitopu'nu ziyaret etti. Başkan Selvltopu, "Ziyaret bize güc verdi" dedi.




İzmir'in 480 bin nüfusuyla 'En büyük ilçesi' olan Karabağlar'da kentsel dönüşüme yönelik çalışmalar hız kazandı. Şehir Plancıları Odası,ckentsel dönüşümde Karabağlar Belediyesi ile işbirliği karan aldı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu makamında ziyaret eden  İzmir  Şehir Plancıları Odası İzmir Yönetimi, kentsel dönüşüme ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer ve yönetim kurulu üyeleri, yeni dönemde de karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak istediklerini kaydettüer. 

Görüşme esnasında; Karabağlar ilçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenmiş riskli alanlarla ilgili son gelişmeler değerlendirilirken, vatandaşların beklentilerine yönelik belirsizliklerin giderilmesi, plan revizyon çalışmaları genel ilkeleriyle ele alındı. Karabağlar Belediyesi ile bu dönemde de ortak paydada buluşmayı amaçladıklarını ve bu doğrultuda katkı koymaya hazır olduklarını dile getiren Özlem Şenyol, Başkan Selvitopu'nun kentsel dönüşüm konusundaki bilgi, birikim ve tecrübesinin Karabağlar için bir şans olduğunu vurguladı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise "Açık, şeffaf, katılımcı anlayışla Karabağlar'ı yönetme taraftarıyız. Bu doğrultuda ortaya konulacak her türlü görüş ve öneri bizim için önemlidir. Karabağlar halkına fayda sağlayacak her türlü dayanışma bizi memnun eder" şeklinde konuştu. 



Star Ege




Geri Dön