19 / 04 / 2024

Karabük'te TOKİ çalışmaları start alacak!

Karabük'te TOKİ çalışmaları start alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Karabük ziyaretini değerlendiren AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, bölgede TOKİ çalışmalarının start alacağını söyledi.



AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Karabük ziyaretini değerlendirdi. 

Pusula Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti iktidarı döneminde Karabük’e birçok yatırımın yapıldığını söyleyen Başkan Altınöz, “ İktidarımız döneminde İlimizin çehresi değişti. 31 Mart yerel seçimlerinden sonrada bu değişim hız kesmeden inşallah devam edecek. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un açıklamalarında da görüldüğü üzere İlçelerimiz için de  TOKİ  çalışmaları start alacak. İlimizin, doğası ve tarihi dokuları yapılacak olan çalışmalar ile daha da güzelleşecek. Karabük’ümüz, kent meydanın yeniden düzenlenmesi, yapılacak kentsel dönüşümler, binaların cephe yenilemeleri, sokak sağlıklaştırmaları, çöp depolama merkezi, millet bahçeleri ile bambaşka bir çehreye bürünecek” açıklamasında bulundu. 

“Safranbolu pilot bölge seçildi”

Safranbolu’nun hem Karabük için hem de ülkede önemli bir değere sahip olduğunu söyleyen Başkan Altınöz, "Bakanımız, Safranbolu’nun sıfır atık projesinde pilot bölge seçildiğini bizlerle paylaştı. Bu proje bittiği zaman atıkların kaynağından ayrıştırıldığı, bu ayrıştırılan atıkların düzenli depolama sahasında bertaraf edildiği, organik atıkların da kompos haline getirildiği bir çalışma olacak. bu projenin dışında İlçemizi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin otopark sorununu çözme hususunda da Bakanımız, 300 araçlık bir otopark çalışması için Belediye’ye destek vereceklerini belirtti. Yine Barış mahallesinde bir millet bahçesi projesi ilçemize kazandırılacak” diye konuştu.

220 konutluk proje

Eflani ve Yenice İlçeleri için TOKİ projelerinin devam ettiğini söyleyen Başkan Altınöz; “Bakanımız hafta sonunda bu konuda da vatandaşlarımızın yüzünü güldürecek açıklamalarda bulundu. İnşallah Eflani İlçemizde 93, Yenice İlçemizde de 220 konutluk projelerin çalışmaları sürüyor. Projeler bittiğinde bu hizmetleri de memleketimize kazandıracağız” ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön