19 / 04 / 2024

Karadağ'da 6.5 bin euroluk gayrimenkul yatırımına oturma izni!

Karadağ'da 6.5 bin euroluk gayrimenkul yatırımına oturma izni!

Birçok ülke gayrimenkul yatırımcısına fırsat kapısı açıyor. Oturma izni en kolay alınabilen ülkelerin başında Karadağ geliyor. Ülkede 6 bin 500 euroluk yatırım yapana vatandaşlık veriliyor.



Gayrimenkul yatırımcısı için birçok ülkeden fırsat kapısı aralandı. Karadağ'da 6 bin 500 Euro'luk yatırım yapana vatandaşlık hakkı veriliyor. İşte Hürriyet'ten Jale Özgentürk'ün haberi...

Son yıllarda Türkiye’de ve dünyada ülkesine alternatif yaşam kurmak isteyenler sayesinde göçmenlik talebinde bir patlama yaşanıyor. Birçok ülke yoksul mültecilere olmasa da parası olanlar için çok cazip programlar sunuyor. Bazı ülkeler gayrimenkul alan, bankalarda mevduat tutan, istihdam yaratan, sermaye getiren yabancı yatırımcılara fırsat kapısını açıyor. Yatırım karşılığında vatandaşlık için Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Kanada çok revaçtaydı. 250 bin Euro’dan başlayan miktarlarla vatandaşlık hakkına ulaşmak mümkündü. Ancak dolar ve Euro’daki büyük artış Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin cazibesini azalttı. Yatırım yoluyla vatandaşlık imkanı sunan ülkelere ilişkin danışmanlık yapan International Recidency Citizenship’in Başkanı Tolga Habali, “Oturma izni en kolay alınabilen ülkelerin başında Karadağ geliyor. 6 bin 500 Euro yatırımla burada oturum izni almak mümkün. Slovenya da hâlâ çok cazip. Ukrayna ve Balkan ülkeleri de daha düşük yatırım imkanı sundukları için cazip” dedi.


Geri Dön