24 / 04 / 2024

Karaköy Şehir Hatları'na yeni vapur iskelesi geliyor!

Karaköy Şehir Hatları'na yeni vapur iskelesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi Ve İskele Binası Yapımı Projesi için harekete geçti. Yeni iskele yapımı projesi yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak...




İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Beyoğlu Karaköy Semti’nde 2 bin 670 metrekare deniz sahası üzerinde “Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi Ve İskele Binası Yapımı Projesi” için harekete geçti. Proje yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak.


Proje için bakanlığa 22 Ekim 2015 tarihinde başvuru yapılmıştı. İskele, her iki tarafına gemi yanaşabilecek şekilde tasarlandı. İskele binasının inşaatında çelik konstrüksiyon üzer iskele kullanılacak. İskele boyu 100 metre ve genişliği 27.6 metre olacak. Proje kapsamında; 1350 DWT altında olan şehir hatları gemileri kullanılacak.


Karaköy iskelelerinden, iki ayrı noktadan Kadıköy/Haydarpaşa ve Üsküdar/Eyüp seferleri yapılıyor. Yapılan bu seferlerle günlük ortalama 15000 üzerinde yolcu taşınmakta. Sefer başı yolcu sayısı pik saatlerde 600-800 arası

oluyor. Kadıköy –Haydarpaşa yönüne günde 48 sefer yapılıyor. Haydarpaşa-Kadıköy yönünden de 48 sefer gerçekleştiğinde toplam 96 sefer yapılıyor. Üsküdar-Haliç hattında Karaköy uğramalı bir yönde 14 sefer yapılıyor. Günde iki yönde 28 sefer gerçekleşmektedir.


Karaköy Şehir Hatları na yeni vapur iskelesi geliyor!



Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Geri Dön