28 / 03 / 2024

Karaman Üzümlü Göleti projesi TBMM gündeminde!

Karaman Üzümlü Göleti projesi TBMM gündeminde!

Karaman'ın Başyayla ilçesinde yapımına devam edilen Üzümlü Göleti projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ünver, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Karaman'ın Başyayla ilçesinde yapımına devam edilen Üzümlü Göleti projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Ünver, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Ünver, ''Aşağıdaki sorularımın Türkiye Büyük Millet Meclisi içtüzüğü “nün 96'nci maddesine uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı'na iletilmesi ve Sayın Bakan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Ünver, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Karaman'ın Başyayla ilçesinde tamamlandığında 443 bin m su depolanarak 1.120 dekar tarım arazisinin sulanacağı planlanarak inşasına başlanan Üzümlü Göleti yapım işinin iş bitim tarihi olarak belirlenen 01.09.2017 tarihinin üzerinden üç buçuk yıl geçmesine rağmen gölet halen sulama hizmetine alınamamıştır.''

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'in soruları:
1- Karaman Başyayla üzümlü göleti projesinin yaklaşık maliyeti ne kadardır?

2- Karaman Başyayla üzümlü göleti projesinin ihalesi hangi tarihte yapılmıştır?

3- Karaman Başyayla üzümlü göleti projesinin ihale bedeli ne kadardır?

4- Karaman Başyayla üzümlü göleti projesinin yer teslim tarihi nedir?

5- Karaman Başyayla üzümlü göleti projesinin gerçekleşme oranı nedir? İnşa işi neden durmuştur?

6- Söz konusu projede bugüne kadar ne kadar hak ediş ödenmiştir? Projenin tamamlanması için ödenek ihtiyacı var mıdır? Varsa ne kadardır?

7- Proje yürütülürken herhangi bir yüklenici firma değişikliği olmuş mudur? Olmuşsa sebebi nedir?

8- Karaman Başyayla üzümlü göleti projesinin ne zaman bitirilmesi öngörülmektedir? 
 


Geri Dön