26 / 04 / 2024

Karaman'dan ev almanın tam zamanı!

Karaman'dan ev almanın tam zamanı!

Tamamlanmış ev stoklarının azaldığını söyleyen Emlak Reyonu Yöneticisi Yunus Selçuk, değer artışı yaşanmadan ev almanın tam zamanı olduğunu söyledi.



Yeni yapı ruhsat sayısı düşüyor, mevcut konut stokları azalıyor. Emlak uzmanları, konut fiyatları artmadan ve tamamlanan projelerde değer artışı yaşanmadan önce alım yapmayı öneriyor.

Karamandan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Emlak Reyonu Yöneticisi Yunus Selçuk, emlak piyasası hakkında açıklamalarda bulundu. Tamamlanmış ev stoklarının azaldığını sözlerine ekleyen Selçuk değer artışı yaşanmadan ev almanın tam zamanı olduğunu kaydetti.

Selçuk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Gayrimenkul sektöründe yaşanan daralma, bir taraftan şirketlere zorluklar yaşatsa da, diğer taraftan azalan yeni proje üretimi, mevcut konutları değerlendirmeye devam ediyor. TUİK verilerini incelediğimiz de ülke genelinde belediyeler tarafından verilen yeni yapı ruhsat sayısının 2019 yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 60, konut değerinin yüzde 50, oranında azaldığını görmekteyiz. Bu duruma eş zamanlı olarak ise; başta İstanbul olmak üzere ülke genelinde mevcut konut stoklarının yüzde 66 azaldığını görmekteyiz. Kamu bankalarının 15 yıl vade de konut kredisi faiz oranı 0,99’ a düşürmesiyle birlikte bekleyen talebin harekete geçtiği, uygulamanın başladığı tarihten bugüne kadar 50 bin kişinin kredi başvurusu yaptığı görülmektedir. Bu verileri ve piyasa şartlarını incelediğimizde ise; 2019 yılının ikinci yarısında ve gelecek yılda daha az konut üretiminin olacağını öngörmekteyiz. Yeni yapı ruhsatlarının düşüşü bunu gösteriyor. Bu nedenle mevcut konutların değerinde artış olacak, ev sahibi olmak isteyen tüketiciye ve yatırımcıya ellerini çabuk tutmalarını öneriyoruz. Tavsiyemiz; ev sahibi olmak isteyen, bu fiyatlar ve oranlardan yararlansın. Konut almak için tüm koşullar hazır durumdadır.” açıklamasında bulundu.


Geri Dön