24 / 04 / 2024

Karamürsel Kent Konut’taki asansörler korkutuyor!

Karamürsel Kent Konut’taki asansörler korkutuyor!

Karamürsel’deki 384 daireli Kent Konut Sitesi’nin 04.09.2014 tarihinde bakımları yapılan asansörlerin hemen hemen tümüne kırmızı etiket konulmasına rağmen hiçbir önlem alınmadı. Yaklaşık 2 aydır çalışan asansörleri kullanan konut sakinleri çok tedirgin.




Geçtiğimiz aylarda belediyelerin belirlediği şirketin yetkilileri, asansörlü binaları dolaşmış, asansörleri denetlemişlerdi. Kullanılmasında risk görülen asansörlere kırmızı etiketler yapıştırılmış, bunların elden geçirilmesi istenmişti. Karamürsel’deki 384 daireli Kent Konut Sitesi’nin 04.09.2014 tarihinde bakımları yapılan asansörlerin hemen hemen tümüne kırmızı etiket konulmasına rağmen hiçbir önlem alınmadı. Yaklaşık 2 aydır çalışan asansörleri kullanan konut sakinleri çok tedirgin.

 

KIRMIZI ETİKET NEDİR?

Asansörlerinize uzman kontrol mühendisleri tarafından yapılan test ve denetimler sonrasında, can ve mal güvenliğiniz için yüksek risk taşıyan ve en kısa sürede giderilmesi gereken uygunsuzlukların tespit edildiği asansörlere iliştirilen etikettir. Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansör, tespit edilen uygunsuzluklar giderilinceye kadar kullanım dışı bırakılması amacıyla ilgili bağlı bulunduğunuz belediyeye bildirilir ve asansörünüz mühürlenerek kullanıma kapatılır.



Manşet Kocaeli


Geri Dön