27 / 04 / 2024

Karar verildi: Artık akıllı telefonlarda tek tip olacak

Karar verildi: Artık akıllı telefonlarda tek tip olacak

Avrupa Birliği Parlamentosu akıllı telefonlara ilişkin tasarıyı onaylayarak, cihazların tek tip şarj girişli olmasına karar verdi.



Avrupa Parlamentosu, USB-C'nin elektronik cihazlarda tek tip şarj girişi olmasını sağlayan tasarıyı kabul etti. 2024 yılının sonuna gelindiğinde piyasalarda yer alan tüm yeni akıllı telefon, tablet, dijital kamera kulaklık, taşınabilir video oyun konsolu, hoparlör ve klavye kategorisindeki cihazlarda USB-C şarj girişi tek tip olarak yer alacak.

Avrupa Parlamentosu (AP), 2024 yılının sonuna kadar üye olan ülkelerde satılmakta olan akıllı telefon, tablet ve kamera tarzı elektronik cihazlarda USB-C şarj girişi kullanılmasını zorunlu hale getirmeyi planlıyor.

Fransa Strazburg'da gerçekleştirilmiş olan Avrupa Birliği Parlamentosu Genel Kurul toplantısında, farklı elektronik cihazların USB-C, Micro USB ve Lightning gibi değişik şarj girişlerini standart hale getirilmesini ve elektronik atıkların azaltılmasını hedefleyen yasa tasarısı masaya yatırıldı.

Avrupa Birliği Parlamentosu milletvekilleri, akıllı telefon ve cihazlara tek tip standart şarj getirilecek tasarıyı 602 oy çoğunluğuyla "evet”, 13 "hayır" oyla kabul etti.

Avrupa Birliği Parlamentosunda elektronik cihazlar hakkında kabul edilen yasaya göre, USB-C girişi  taşınabilir elektronik cihazlarda yeni tek tip standart şarj girişi olmuş olacak.

Karar verildi: Artık akıllı telefonlarda tek tip olacak


Geri Dön