29 / 03 / 2024

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Karasu Atık Su Arıtma Tesisi temel atma töreninde konuşan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya'nın geleceğini kuran hizmetler şehrimizin tüm bölgelerinde olduğu gibi Karasu’muzla da buluşuyor" dedi




Karasu Atık Su Arıtma Tesisi temel atma töreninde konuşan Başkan Toçoğlu, “Sakarya'nın geleceğini kuran hizmetler şehrimizin tüm bölgelerinde olduğu gibi Karasu’muzla da buluşuyor. Karasu Atıksu Arıtma Tesisimiz yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek bir proje olmasının yanı sıra, ilçemizin standartlarını yükselten büyük bir adımdır. Hayata geçirdiğimiz projelerin şehrimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından şehrin kuzeyinde önemli bir projede daha çalışmalar başladı, Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’nin temeli atıldı. Karasu Kent Park’ta gerçekleştirilen temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Vali Hüseyin Avni Coş, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, AK Parti İl Başkanı Recep Uncuoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu,  Karasu Belediyesi Başkanı Mehmet İspiroğlu, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Bürokratları ile vatandaşlar katıldı.



Atıksu Yönetimini Önemsiyoruz

Programın açılış konuşmasında söz alan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Atıksu yönetimi, şehirleşmenin en temel kurallarından biridir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu anlayışla tüm bölgelerimizde atık suların dünya standartlarında arıtılarak, çevreye deşarjı konusunda önemli yatırımları hayata geçiriyoruz. Yatırımlarımız şuanda 100 milyon TL’yi aşan bir bütçeyi kapsıyor. Atıksu yönetiminde arıtma tesislerinin öneminin her geçen gün arttığının farkındayız. Bugün Karasu’ya yaklaşık 11 milyon TL’lik bir yatırım yapıyoruz.   Projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu



İspiroğlu’ndan Büyükşehir’e Teşekkür

Rüstem Keleş’in ardından konuşan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise, “Bugün temelini atacağımız Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’nin yanı sıra, Büyükşehir Belediyemiz tarafından ilçemizde bir aydır asfalt çalışmaları devam ediyor. Şuanda atılan asfalt 20 bin tonu aşmış durumda. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na ilçemizde hayata geçirilen yatırımlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Projemizin Karasulu hemşerilerim için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.



Şehrimizin Geleceğini Kuruyoruz

Sakarya’nın altyapı yatırımları başta olmak üzere her alanda önemli bir gelişim gösterdiğini belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, şehrin geleceğini kuran projeleri hayata geçirdiklerinin altını çizdi. Toçoğlu, “Sakarya'nın geleceğini kuran hizmetler şehrimizin tüm bölgelerinde olduğu gibi Karasu’muzla da buluşuyor Bugün temelini atacağımız Karasu Atıksu Arıtma Tesisimiz yaklaşık 11 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilecek bir proje olmasının yanı sıra, ilçemizin standartlarını yükselten büyük bir adımdır” dedi.



12 Milyon Metreküp Su Arıtılacak

Başkan Zeki Toçoğlu konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Doğal güzellikleri, denizi, nehri ile şehrimizin turizm potansiyeli en yüksek ilçemiz olan Karasu’ya inşallah layık olduğu hizmetleri üretmeye devam edeceğiz. Bugün Karasu Atıksu Arıtma Tesisi ile ilçemizin geleceğine çok önemli bir dokunuş yapıyoruz. 30 dönümlük araziye inşa edilecek tesisimiz ile yılda 12 milyon metreküp atık suyu arıtacağız. Tesisimizde arıtılan sular, doğal kanal yoluyla Sakarya Nehri'ne deşarj edilecek. Bu sayede daha temiz Karasu ve çok daha temiz bir Karadeniz'e kavuşacağız. Hayata geçirdiğimiz projelerin şehrimiz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Toçoğlu’nun konuşmasının ardından şantiye alanından canlı bağlantıyla Karasu Atık Su Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön