26 / 04 / 2024

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nin ihalesi yarın!

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi'nin ihalesi yarın!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu yaptığı açıklamada "Yarın Karasu Sosyal Gelişim Merkezi için ihaleye çıkıyoruz." dedi




Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’yla bir araya geldi. Karasu Belediyesi’ni ziyaret eden Başkan Toçoğlu, devam eden çalışmalar ile ilgili Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu’ndan bilgiler aldı. Başkan Toçoğlu, ilçeye yeni yatırımların kazandırılacağının müjdesini verirken; Karasu SGM için 27 Şubat Pazartesi günü ihaleye çıkılacağını belirtti.


Karasu SGM’nin ihalesi 27 Şubat’ta

Başkan Toçoğlu, “Karasu’da devam eden çalışmalarımızı incelemek üzere ilçemize geldik. Karasu Belediyemize de bir ziyaret gerçekleştirelim istedik. Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu’ndan devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler aldık. Bir kez daha ifade edeyim; 27 Şubat Pazartesi günü Karasu Sosyal Gelişim Merkezi için ihaleye çıkıyoruz. İnşallah yeni merkezi hızlı bir şekilde tamamlayarak Karasulu kardeşlerimizin hizmetine sunacağız” diye konuştu.


Asfalt atağı sürecek

Karasu’da asfalt atağının süreceğini de ifade eden Başkan Toçoğlu, “Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl ‘Şehir Senin İçin Yenileniyor’ sloganıyla şehir merkezi ve 16 ilçemizde kapsamlı asfalt çalışmaları gerçekleştirdik. Karasu’da da ciddi bir asfalt serim işlemi yaptığımızı söyleyebiliriz. 30 bin ton sıcak asfaltı ilçemizin grup yollarıyla buluşturduk. İnşallah yeni dönemde de asfalt atağımız sürecek. Asfalt sezonun açılmasıyla birlikte ekiplerimiz belirlenen program dahilinde çalışmalar yürütecek.”


Önemli altyapı projeleri

Karasu’da önemli altyapı projelerini de hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, “Sadece üst yapı değil altyapı anlamında da Karasulu hemşerilerimiz için dev yatırımları hayata geçirdik. Kuzey bölgesine uzun yıllar hizmet sunacak olan Karasu Atıksu Arıtma Tesisi’ni hizmete aldık. İlçemizde 16 milyonluk yatırımla son derece modern ve yüksek teknolojiye sahip bir atıksu arıtma tesisi inşa ettik. İlçemizin tüm atıksuları bu tesiste arıtılarak, doğal ortama deşarj ediliyor. İlçemizde yılların sorunu olan atıksu konusunu çözüme kavuşturduk. Artık Karadeniz’e atıksu karışmıyor. Mavi Bayrak ile ödüllendirilen sahilimiz bunun en büyük kanıtı” diye konuştu.


Dev içmesuyu yatırımları

Başkan Toçoğlu, “Bölgedeki yatırımlarımız önemli bir ayağını da içmesuyu projelerimiz oluşturuyor. Karasu’da 45 milyonluk yatırım yaparak, ilçemiz için 450 kilometre içmesuyu hattı inşa ediyoruz. Ekiplerimiz çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Yine Kuzey bölgemiz için 5,2 milyon liralık yatırımla Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisini inşa ettik. Ekiplerimiz testlere başladı. Yakın zamanda arıtma tesisimizi de devreye alacağız. İlçemizde 19 mahallemiz için 10 kilometrelik yeni bir içmesuyu hattı ve içmesuyu deposu inşa edeceğimiz proje için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağız. Ayrıca şehrimizin kuzeyi için planladığımız Çamdağı Barajı ile ilçemizin içmesuyu geleceğini garanti altına alırken, şehrin enerji üretim kapasitesini de arttıracağız” dedi.


Karasu’nun gelişimi sürecek

“Karasu ilçemizde bugüne kadar önemli hizmetleri kullanıma sunduk. Turizm bölgesi olması açısından bölgeye bir sahil park kazandırdık. Aynı zamanda hizmete aldığımız atıksu arıtma tesisiyle birlikte sahillerimizi mavi bayrakla buluşturduk. İnşallah Büyükşehir Belediyemizin güçlü hizmet eliyle tüm ilçelerimiz gibi Karasu’da gelişimini sürdürecek. Ben bir kez daha tüm yatırımlarımızın Karasulu hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”





Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön