28 / 03 / 2024

Karayolları Genel Müdürü'nden trafik çilesine çözüm: İstanbul'u terk edin!

Karayolları Genel Müdürü'nden trafik çilesine çözüm: İstanbul'u terk edin!

Hafta başında köprüdeki tadilat ile başlayan trafik çilesine çare arayan İstanbullular'a en çarpıcı öneri Karayolları Genel Müdürü'nden geldi, kenti terk etmelerini tavsiye etti



Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde devam eden tadilatla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çalışmaların zorunlu olduğunu dile getiren Turhan'ın en ilginç sözleri bu sürede trafik çilesi çekmek istemeyen vatandaşlara yaptığı öneri oldu. Turhan, bu süreçten etkilenmek istemeyen İstanbullular'a kent dışına çıkmayı tavsiye etti.


"Üç aydan kısa sürede tamamlamaz mı?" eleştirilerine de yanıt veren Karayolları Genel Müdürü, "Çok da hızlı yapmak istemiyoruz. Çünkü tadilat yapılan şerit tabliyenin nem ve sudan etkilenmemesi gerekir. Uzun süre yağış altında kalırsa yapılan çalışma faydasız olur" diye konuştu.


Elden geçirilen çelik malzemelerde yapılan kumlama ve temizleme çalışmalarının zaman aldığını vurgulayan Turhan, "Söktüğümüz malzemeleri hemen yerine koyamayız çünkü önce çeliğin pürüzlendirilmesi gerikiyor" dedi. Boğaziçi ve FatihSultan Mehmet Köprüsü'nün "dünyanın en iyi bakımı yapılan köprüleri" olduğunu öne süren Karayolları Genel Müdürü Turhan, çalışmalarının dört faz halinde süreceğini ve tadilatın ikişer şeritte yürütüleceğini bu süreçte de diğer 6 şeridin devamlı hizmette olacağını belirtti.


Geri Dön