27 / 04 / 2024

THY Genel Müdürü'nden flaş zam açıklaması

 THY Genel Müdürü'nden flaş zam açıklaması

İç hat uçuşlarının azaltılması ve mevcut uçuşlarda yaşanan doluluk yüzünden yer bulunamaması nedeniyle eleştiri oklarının hedefi olan THY'de biletlere gelen zammın ardından kurumun Genel Müdürü'nden dikkat çeken bir açıklama geldi.



Uzun süredir maliyet artışları nedeniyle iç hat uçuşlarını azaltıp dış hat uçuşlarını artırdığı ve iç hat uçuşlarda bilet bulunmadığı yönünde eleştiriler alan Türk Hava Yolları Genel Müdür Bilal Ekşi'den flaş bir açıklama geldi.  

Pandemi öncesinde otobüs bileti fiyatlarının bile gerisinde kalan uçak bileti fiyatları astronomik bir şekilde artıyor. THY'nin iç hat tavan fiyatının güncellenmesine dair basında çıkan haberlerin ardından sosyal medya hesabında bir açıklama yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, tavan fiyatların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SGHM) tarafından denetlendiğini ve iç hat bileti tavan fiyatının bin 150 lira olduğu paylaşımını yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi'nin haberine göre iç hat tavan fiyatları 2021 yılının Aralık ayında 499 TL iken geçtiğimiz Haziran ayında 990 liraya çıkarılmıştı. Bu rakam yapılan son zamla birlikte bin 150 liraya çıkarıldı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi konuya ilişkin olarak, sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı: 

SORU: İç hat tavan fiyatı ne demektir?

İç hat tavan fiyatı, havayollarının WEB veya MOBİL kanalları üzerinden alınan, ekonomi sınıfı, aktarmasız ve tek yön biletler için belirleyebilecekleri en yüksek bilet fiyatıdır. Şu an bin 150 TL olan bu limit, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü SHGM tarafından denetlenmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön