25 / 04 / 2024

Kardemir'in yeni fabrikası üretime başladı!

Kardemir'in yeni fabrikası üretime başladı!

Kardemir'in yeni fabrikası üretime başladı. Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Genel Müdürü Fadıl Demirel, "Kriz var, kriz yok' denilen ortamda devasa yatırımlar yaptık" dedi...




Demirel, kapasite artışı yatırımları kapsamında yapımı tamamlanan yeni Kok Fabrikası'nın üretime başlaması ile ilgili düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  devreye alınan fabrikayı, kendi işçileri ve mühendisleriyle yaptıklarını söyledi. 


Daha önceki yatırımların yabancılara yaptırıldığını anlatan Demirel, "Bu kok fabrikalarının ömürleri, kullanımlarına bağlıdır. 40 ile 50 yıl arası değişir. Bu kadar uzun ömürlü olduğu içinde bir kok fabrikası yapanların iş hayatında bir daha kok fabrikası yapma fırsatı olmaz. O yüzden tecrübeli adam bulmak zordur. Bu tesislerin yapımcısı bu nedenle az bulunur. Bize, 'kok fabrikası kullanıcısı olarak kok fabrikası yapacağız diyen ilk fabrika' olduğumuzu söylediler. Biz bunu yapacağımıza emin olarak yola çıktık. Böyle bir kok fabrikası 220  ile 250 milyon dolara yaptırılıyor. Biz bu fabrikayı 68 milyon dolara yaptık. 70 fırın var. Her fırın bin 350 derece civarında Yüksek fırın inşaatı da devam ediyor" ifadesini kullandı. 


Demirel, burada 50 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını anlatarak, "Kriz var, kriz yok' denilen ortam da devasa yatırımlar yaptık. 3 milyon ton üretim hedefine fabrikamız gelecek yılın ortalarında ulaşacak. Hemen hemen tüm yatırımlarımız bitti" diye konuştu. 


Törene, KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve işçiler katıldı.  


AA


Geri Dön