26 / 04 / 2024

Kardeşi olanlar dikkat!

Kardeşi olanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimin annesi 88 yaşında. Oğlu tarafından tapuya götürülerek sahibi olduğu bir dairenin bir kişiye satışı yaptırılmış. Bugün eşimin bir müdahalesi söz konusu olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.



Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimin annesi 88 yaşında. Oğlu tarafından tapuya götürülerek sahibi olduğu bir dairenin bir kişiye satışı yaptırılmış. Bugün eşimin bir müdahalesi söz konusu olabilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Eşimin annesi 88 yaşında. Bir safrakesesi ameliyatından sonra oğlu tarafından tapuya götürülerek sahibi olduğu bir dairenin bir kişiye satışı yaptırılmış. Sağlık raporu alınmadan yapılan bu satışın bedeli de elinden alınıp bir kardeşi ile bölüşülmüş. Bugün eşimin bir müdahalesi söz konusu olabilir mi? Annesi, vefat eden babası ile yarıyarıya ortak bir dairede oturmakta. Bu durumda annesinden kira bedeli talep edebilir mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...


Eşimin annesi 88 yaşında. Bir safrakesesi ameliyatından sonra oğlu tarafından tapuya götürülerek sahibi olduğu bir dairenin bir kişiye satışı yaptırılmış. Sağlık raporu alınmadan yapılan bu satışın bedeli de elinden alınıp bir kardeşi ile bölüşülmüş. Bugün eşimin bir müdahalesi söz konusu olabilir mi? Annesi, vefat eden babası ile yarıyarıya ortak bir dairede oturmakta. Bu durumda annesinden kira bedeli talep edebilir mi? Ş.D.

***

İşte en korktuğum sorulardan biri. Nedeni ise basit. Birilerinin ölümüne bağlı sorular ve aile içindeki bu ve benzeri maddiyata dayalı ihtilaflar beni çok üzer. Yahu anlatılan kardeşiniz... Birbirinizi sevin sevmeyin, sevmek mecburi değil ama saymak mecburi. Ama okuyucumun müdahale imkanı, anne hayatta olduğu sürece mümkün değil. Ancak bir istisnası var. Anne 88 yaşında, şayet akıl sağlığı yönünden bir problemi varsa işte o zaman müdahale imkanı var. Yanlış anlaşılmasın her 88 yaşındaki kimse akıl hastası değil elbette ama müdahale için başka şart düşünmediğim için bu istisnai durumdan söz ettim.

***

Geleyim annesinin oturduğu eve. Bu evin yarısı zaten annenin. Diğer yarısı babanındı, baba vefat etti. Şimdi babaya ait yarı payın dörtte biri de annenin. Babaya ait yarının dörtte biri annenin olunca geri kalan pay da üç kardeşin. Yani okuyucumun payı sekizde bir. Bir evladın annesinden ecrimisil talep edip onunla hukuki bir ihtilafa girmesine kesinlikle karşıyım ama madem ki soruldu hukuki durum olarak bu paya tekabül eden kira bedeli kadar tazminat yani ecrimisil talebi hukuken mümkün.

 

Tapu harcı rekor kırdı!


Geri Dön