19 / 04 / 2024

Prim eksiği olanlar dikkat! EYT çıkmadan mutlaka yaptırın!

Prim eksiği olanlar dikkat! EYT çıkmadan mutlaka yaptırın!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Peki prim eksiği olanlar EYT yasasından nasıl yararlanabilir? Primi eksik olan EYT’liler ne yapacak?



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili teknik çalışmaların Aralık ayına kadar tamamlanacağını ve çalışmalar tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacağını duyurmuştu. Bakan Bilgin’in bu açıklamasının ardından EYT’li vatandaşlar Aralık ayını beklemeye başladı.

EYT yasasından yararlanmak için bekleyenlerin ise bazı şartları tamamlamaları gerekiyor. EYT yasasından yararlanabilmek için hem primi hem de yılı eksik olanlar ya da farklı kurumlarda çalışanlar için 6 adımlı bir çözüm bulunuyor.

Prim eksiği olanlar dikkat! EYT çıkmadan mutlaka yaptırın!

PRİM EKSİĞİ OLANLAR NE YAPACAK?

Sabah’tan Faruk Erdem’in yazısına göre; EYT için, yıl eksiği olanlar yıllarının dolmasını bekleyecek. Kadınlar için 20 yıl tamamlandı. Erkekler için ise 25 yıl, 8 Eylül 2024 tarihinde tamamlanmış olacak.

Ancak EYT için prim eksiği için beklemek yetmiyor. Eksik primleri tamamlamak ve EYT'li olarak emekli olmak için bazı yollar bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön