25 / 04 / 2024

Kardeşi vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Miras...

Kardeşi vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Miras...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras paylaşımını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Tamer Heper, okuyucusundan gelen soruya verdiği yanıta "Okuyucumun sorusu miras payları ile ilgili. Anlatımından çıkan sonuç, vefat eden kişinin mirasçıları hayatta kalan eş ve kardeşi, bunların paylarını merak etmiş" ifadelerini kullanarak başladı. Miras paylarında çocusuz vefat eden kişinin malvarlığının yarısının hayattaki eşine ve diğer yarısının da kardeşlerine kalacağına dikkat çeken Tamer Heper, "Tek kardeş varsa miras hayatta kalan eş ile yarı yarıya sahip olunacak. Şayet kardeş birden fazlaysa yarısını hayatta kalan eş aldığı gibi diğer yarısı kardeşler arasında eşit paylaştırılacak" açıklamasında bulundu.

Kardeşi vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir! Miras...

***

Okuyucunun bir de  elde edilen malların, elde ediliş sıralarını aktardığını ifade eden Heper, "Acaba eşin edinilmiş mallara katılma rejimini mi sormak istedi?" sorusunu yönelterek, evin evlilikten önce alındığı, diğer hissenin de miras kaldığını belirterek her ikisinin de edinilmiş mallara katılma rejiminin dışında olduğuna vurgu yaptı. 

"Yani miras payı dışında hayatta olan eşin bu rejime tabi tutularak talep edebileceği mallardan değildir" ifadelerini kullanan Heper, mirasın eş ve kardeşler arasında yarı yarıya paylaşılacağına dikkat çekti. 

Konut fiyatlarındaki artış hız kesmeyecek! Sektörü neler bekliyor?

Kiracılar dikkat! Zamlı kiralarda son dakika! Sizin de başınıza gelebilir...

Evi kirada olanlar dikkat! Kiracınız bunu yapmıyorsa...


Geri Dön