26 / 04 / 2024

Kars Millet Bahçesinde çalışmalar sürüyor!

Kars Millet Bahçesinde çalışmalar sürüyor!

Yıllarca Karslıların mesire yeri olarak kullandığı Millet Bahçesi aradan geçen süre içerisinde kaderine terk edilmiş, bakımsız ve atıl vaziyette bulunun bölge adeta çöplüğü dönen Millet Bahçesi yeniden inşa ediliyor...



Kentsel Tasarım Projesi çerçevesinde çalışmalar başlatılan Millet Bahçesi yeniden o eski coşkulu günlerine dönecek.Yıllarca Karslıların mesire yeri olarak kullandığı Millet Bahçesi aradan geçen süre içerisinde kaderine terk edilmiş, bakımsız ve atıl vaziyette bulunun bölge adeta çöplüğü dönen Millet Bahçesi yeniden inşa ediliyor.

Kars Kalesi'nin eteklerinde bulunan ve Tarihi Demir Köprü'nün önündeki Millet Bahçesi'nde proje kapsamında kafetarya, anfi tiyatro, piknik alanları, yürüyüş parkurları, idari binalar ve çevre düzenlemesi çalışmaları ilgili firma yetkilileri nezaretinde yürütülüyor.
Eskiden sanatçılar sahne aldığı, binlerce insanın doldurduğu ve Cuma günleri halkın bir araya gelerek yemekler yaptığı geç saatlere kadar sohbetler ettiği Millet Bahçesi'nde yapılan çalışmalar bölge sakinlerinin de ilgisini çekiyor.
Kentsel Tasarım Projesi'nin ilk etap ayığı olarak yapımına başlanan Millet Bahçesi önünden geçen Kars Çayı da yapılan çalışmalarla temizlenecek. Temizlenen Kars Çayı'nın önüne bentler kurularak burada vatandaşların sandallarla Kars Çayfnın üzerinde gezmelerine imkan sağlanacak.


Tünaydın

Geri Dön