25 / 04 / 2024

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi sakinleri üst geçit istiyor!

Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi sakinleri üst geçit istiyor!

Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Anadolu Caddesi'nde yolun karşısına geçebilmek için üst geçit istedi. Bazı vatandaşların canlarını tehlikeye atarak demir bariyerlerin üstünden atlayarak karşıya geçmek istemeleri ise dikkat çekti.





İzmir'in Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, Anadolu Caddesi'nde yolun karşısına geçebilmek için üst geçit istedi. Karşıyaka İlçe Jandarma Komutanlığı ya da Serinkuyu Kavşağı'nda yaya geçidi olduğunu söyleyen vatandaşlar, otobüs duraklarının bu ikisinin arasında olduğuna dikkat çekerek, "Daha önce buradan karşıya geçerken kazalar oluyordu.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi yolun ortasına demir bariyer koyarak önlem aldı. Ama şimdi de en az 500 metre yürümek zorunda kalıyoruz, yolun karşısına geçemiyoruz. Buraya üst geçit istiyoruz. Bu talebimizi defalarca belediyeye ilettik ancak hiçbir sonuç alamadık. Buraya üst geçit yapılması için illa birilerinin ölmesi mi gerekiyor?" diyerek tepki gösterdi.


Tehlikeli oyun


Bazı vatandaşların canlarını tehlikeye atarak demir bariyerlerin üstünden atlayarak karşıya geçmek istemeleri ise dikkat çekti. Çevre sakinleri tarafından herhangi bir kaza ya da olumsuzluğun yaşanmaması için acilen üst geçit yapılması istedi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan ise vatandaşlarla birlikte Anadolu Caddesi'ndeki soruna sahip çıktı. Cumhuriyet Mahallesi'nde 35 bin kişinin yaşadığını belirten Muhtar Özay Dağhan, "Anadolu Caddesi üzerindeki Kayalar Mezarlığı'nın önündeki otobüs durağından inen vatandaşlar karşıya geçmek için en az 500 metre yol yürüyor. Özellikle kışın havalar erken karardığı için çocuklar ve kadınlar zorluk çekiyor. Ayrıca bunun engellisi var yaşlısı var hastası var. Buraya acilen bir üst geçit yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön