24 / 04 / 2024

Karşıyaka Spor Tesisi'nin inşaatı devam ediyor!

Karşıyaka Spor Tesisi'nin inşaatı devam ediyor!

2013 yılının son günlerinde temeli atılan Karşıyaka spor tesisindeki inşaat çalışmaları tam gaz ilerliyor. Tesis tamamlandığında Karşıyakalılar, FİFA standartlarında bir futbol sahasının yanı sıra donanımlı bir spor tesisine kavuşmuş olacak.





Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin sporun alt yapısına yönelik tesisleşme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kentin dört bir yanındaki mevcut tesisleriyle yetinmeyen Büyükşehir Belediyesi, bunlara yenilerini eklemek için başlattığı inşaat çalışmalarını sürdürüyor. 2013 yılının son günlerinde temeli atılan Karşıyaka spor tesisindeki inşaat çalışmaları tam gaz ilerliyor. Tesis tamamlandığında Karşıyakalılar, FİFA standartlarında bir futbol sahasının yanı sıra donanımlı bir spor tesisine kavuşmuş olacak.


 


TESİSLEŞMEDE TAM YOL


Kocaelililerin sağlıklı ve modern yapılarda spor yapmalarına önem veren Büyükşehir Belediyesi tesis kervanına yenilerini eklemek konusunda sınır tanımıyor. Geçen yılın son günlerinde temeli atılan Başiskele Karşıyaka Spor Tesisi’ndeki çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor.


 


2 BİN 300 METREKARELİK ALANDA


Karşıyaka Mahallesi’nde hizmet verecek olan tesis 2 bin 300 metrekarelik bir alan üzerinde inşa ediliyor. Spor tesisinde FİFA 2 standartlarında 68 x105 ölçülerinde bir futbol sahası bulunacak. 3 bin 400 kişinin maçları izleyebileceği bir tribünün bulunacağı tesiste soyunma odaları, duş ve tuvaletler yer alacak. Büyükşehir otopark sorununa karşı da tesise 300 araçlık bir otopark inşaat edecek.


 


TRİBÜNLERİN BETON YAPISI OLUŞTURULUYOR


Çalışmaların hızla sürdüğü tesiste tribünlerin beton yapısı oluşturulmaya başlandı. Ayrıca sahanın çevresindeki çitlerin konulacağı beton perde kesik çalışması da sürüyor. Tamamlandığında Büyükşehir’in yeni tesisleri arasına katılacak olan Karşıyaka Spor Tesisi, Başiskelilere törenle armağan edilecek.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön