18 / 04 / 2024

Karşıyaka ve Konak tramvay projelerine DPT'den onay çıktı!

Karşıyaka ve Konak tramvay projelerine DPT'den onay çıktı!

İzmir Yaklaşık 2 yıldır Devlet Planlama Teşkilatında onayı bekleyen 13 kilometrelik Üçkuyular Halkapınar ve 10 kilometrelik Alaybey- Karşıyaka-Mavişehir Tramvay Hattı için DPT 'den onay çıktı...




İzmir Yaklaşık 2 yıldır Devlet Planlama Teşkilatında onayı bekleyen 13 kilometrelik Üçkuyular Halkapınar ve 10 kilometrelik Alaybey- Karşıyaka-Mavişehir Tramvay Hattı için izin çıktı. Devlet Planlama Teşkilatı'nın her iki projeyi de onayladığına ilişkin yazı önceki gün  İzmir  Valiliği aracılığı ile Büyükşehir Belediyesi'ne gönderildi. Müjde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan geldi. 


Büyükşehir Belediyesi'nin Menemen Seyrek te inşa ettiği itfaiye hizmet binasının açılışında Konuşan Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka ve Konak tramvay projelerine DPT'den onay çıktığını söyledi. "Tüm İzmir'i, İzmirliyi kalkındırmak, yaşam seviyesini yükseltmek ve iş-aş bulmasını temin etmek, lokmasını bir dirhem de olsa büyütmek için yola çıkıyoruz. Hedefimiz yerelde kalkınma. OSB'leri büyüterek, limanı büyüterek, tarıma destek vererek, anlaşmalı üretim yaparak, tarımı kalkındırarak, turizm sektörünü geliştirerek bunları yapıyoruz. Elimizde kalan 270 hektarlık tarihi Kemeraltı aksını ayağa kaldırarak eski kent merkezini düzenlemek istiyoruz. 40 kilometrelik kıyı bandını düzenliyoruz. 


İlk kazmayı önümüzdeki günlerde vuracağız. Kent dönüşümünü 5-6 bölgede yapıyoruz. Ege Mahallesinden Uzundere'ye, Örnekköy'e kadar alanlarda işler yapıyoruz" dedi. 




Sabah


Geri Dön