25 / 04 / 2024

Karşıyaka'da eğitim yuvalarına 2 milyon liralık yatırım yapıldı!

Karşıyaka'da eğitim yuvalarına 2 milyon liralık yatırım yapıldı!

Eğitime ve eğitim kurumlarına verdiği destekle adından söz ettiren Karşıvaka Belediyesi, son 1 yılda ilçe sınırlarındaki okullara toplam 2 milyon liralık yatırım yaptı.



Eğitime ve eğitim kurumlarına verdiği destekle adından söz ettiren Karşıvaka Belediyesi, son 1 yılda ilçe sınıılarmdaki okullara toplam 2 milyon liralık yatırım yaptı. 22 okul: yolundan basketbol sahasına, tiyatro salonundan sınıflarına kadar telam ve onarımdan geçin İdi. eksikleri tamamlandı. 


Başkan Akpınar "Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza iyi bir eğitim imkânı sağlamak için hizmet etmeye dev anı edeceğiz" dedi. Yaklaşık Nıyıllık çalışmalar sonucunda, Fen İşleri. Park ve Bahçeler ile Destek Hizmetleri Müdürlükleri tarafından 22 okulun fiziki ve sosyal eksiklikleri giderildi. Eğitim kunımlarının ihtiyaana yönelik olarak yollan yapıldı, duvarları boyandı. bahçe ve çevre düzenlemeleri gerçekleştirildi, tuvaletleri yenilendi, istinat duvaılan örüldü,spor alanları. basketbol sahaları elden geçirildi, çocuk ovun parkı ve zeminin kauçuk döşeme işleri yapıldı. Müışide Altınçubuk Ortaokulu. Kazım Dirik Ortaokulu ve  TOKİ  Kaışıvaka Belediye İlkokuluna konferans salonları kazandın İdi. 

Karşıyaka Belediyesi,son dönemde okul çevrelerinde artış gösteren uyuşturucu madde satışı ve kavga olaylarına önlem almak içinde kentin risk taşıyan bölgelerindeki 25 okula güvenlik görevlisi tahas etti. Tespit edilen olumsuzlu klan emniyet güderine anında bildirilmesi ile birlikte okul çevrelerindeki suç oranlarında önemli bir azalma kaydedildi. Hem öğrenciler hem aileler hem de okul yönetimleri derin bir nefes aldı. 


Fen İşleri ekipleri ile birlikte bakım - onarım yapılan eğitim kurumlarından Karşıyaka .Anadolu Lisesi. Kazım Dirik İlkokulu ve Ali Kaya Ortaokulunu gezen Kaışıvaka Belediye Balkanı Hüseyin Mutlu Akpınar öğrencilerin sevgi gösterileri ile karşılaştı. Başkan Akpınar "Çocuklara yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır. 


Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın daha modern ve sağlıklı ortamlarda eğitim almaları için eksikleri tek tek tamamlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.


Ege Telgraf


Geri Dön