20 / 04 / 2024

Karşıyaka'daki korsan dönüşümün önüne geçildi!

Karşıyaka'daki korsan dönüşümün önüne geçildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldiklerini iddia eden kimliği belirsiz kişiler, 6220 Sokak'ın taş . Cumhuriyet Mahallesi'nde, vatandaşları korkutup evlerini ucuza kapatmak için oyuna başvurduğu ortaya çıktı. Oyunu, Milletvekili Hamza Dağ bozdu...




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldiklerini iddia eden kimliği belirsiz kişiler, 6220 Sokak'ın taş ocakları tarafına bakan bölümünün afet bölgesi kapsamına alındığını ve vatandaşların evlerini bir an önce boşaltmaları gerektiğini söyledi. Daha önce Karşıyaka Belediyesi'nden bazı yetkililerin de "Burada heyelan olacak. Evlerinizi boşaltın" dediğini ifade eden mahalle sakinleri, endişeye kapıldı. 


Kentsel dönüşüm

Uyanıkların oyununu ise, mahalleye gelerek incelemelerde bulunan AK Parti  İzmir  Milletvekili ve 2. bölge adayı Hamza Dağ bozdu. Hemen telefonla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileriyle görüşen Dağ, Bakanlık tarafından bölgeye herhangi birinin gönderilmediğini tespit etti. Vatandaşlardan endişeye kapılmamalarını isteyen Dağ, "Buranın afet bölgesi kapsamına alınması gibi bir durum söz konusu değil. Merak etmeyin. Biz kentsel dönüşümle Bostanlı'da nasıl bir yaşam varsa Cumhuriyet Mahallesi'nde de aynısının olması gerektiğine inanıyoruz ve bu yönde çalışıyoruz" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Karşıyaka'nın Cumhuriyet semtini ziyaret ederek vatandaşlarla görüştü. Ziyaret sırasında vatandaşlar, Hamza Dağ'dan kentsel dönüşümle ilgili çalışma yapılmasını istedi. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Özay Dağhan ise, Karşıyaka Belediyesi'nin Cevat Durak döneminden beri Cumhuriyet Mahallesi 6620 sokağın, taş ocakları tarafında bulunan bölümünde, heyelan olacağını ve vatandaşların evleri boşaltması yönünde çağrıda bulunduğunu söyledi. Ayrıca kendilerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldiğini söyleyen bazı kişilerin bölgede inceleme yapacağını söylediklerini belirten Dağhan, "Bu kişilerin kimliklerini sorduğumda bana kimlik göstermediler. Bölgede bir rant oyunu döndüğünü düşünüyoruz. Mahalle halkının mağdur olmasını istemiyoruz" dedi. Vatandaşlar ise AK Parti Milletvekili Hamza Dağ'a, bakanlık tarafından afet bölgesi ilan edilmeden evlerini kesinlikle boşaltmayacaklarını söyledi. 


Afet bölgesi değil

Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü arayarak bilgi alan AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, böyle bir çalışma olmadığını ve söz konusu alanın afet bölgesi ilan edilmesi halinde mutlaka vatandaşlara tebliğ edileceğini söyledi. Bu tür söylentilerin doğru olmadığını söyleyen Dağ, "Sözü edilen iki kişinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan geldiği doğru değil. Çünkü ilgili bakanlık veya müdürlük tarafından bu bölgeye gönderilen görevli yok" dedi. 


"Bostanlı gibi olmalı"

Dağ, "Biz kentsel dönüşümün Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de olması kanaatindeyiz. Bostanlı'da nasıl bir yaşam varsa Cumhuriyet Mahallesi'nde de olması gerekiyor. Ayrıca afet riski altında olan yerlerle ilgili kentsel dönüşüm çalışması yapmak gerekir. Ancak insanların bu yönde bir talebi olmalı. Millet karar verir bize bu talebini iletirse biz de bakanlık üzerinden bu konuda çalışma yaparız. Ancak şu an için kentsel dönüşüm konusunda veya afet bölgesi konusunda bizim Cumhriyet Mahallesi'nde bakanlık veya il müdürlüğü olarak bir çalışma söz konusu değil" diye konuştu.

Yeni Asır 


Geri Dön