26 / 04 / 2024

Karşıyakalılar Yalı'ya stadyum istiyor!

Karşıyakalılar Yalı'ya stadyum istiyor!

Karşıyaka'da yaşayan vatandaşlar, ilçede ihalesi de tamamlanan yeni stat projesinin gerçekleşmesini istiyor ve "Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın Yalı'ya yapılacak stadyuma engel olmasına karşıyız" diyor




Karşıyaka'da yaşayan vatandaşlar, ilçede ihalesi de tamamlanan yeni stat projesinin gerçekleşmesini istiyor ve "Başkan Akpınar'ın Yalı'ya yapılacak stadyuma engel olmasına karşıyız" diyor


Karşıyakalılar, ilçenin en önemli eksiğinin stadyum olduğunu söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, Yalı'da mevcut stadyumun yerine yeni bir stat inşa etmek için ihalesini tamamlayıp müteahhite yer teslimi yapmasının ardından, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun projeye karşı çıkmasını eleştiren ilçe halkı, stadın Yalı'ya yapılmasını talep etti. Karşıyaka Çarşı girişindeki yola battı çıktı yapılarak vapur iskelesi önündeki meydanın genişletilmesini isteyen vatandaşlar, sahile tuvalet yapılmasını da istedi. Karşıyaka Belediyesi, 1 yıl içinde 'Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz' projesi ile dikkat çekti. Belediye'nin 1 yıl içinde 38 milyon liralık fiziki yatırım yaptığı açıklandı. Belediyenin gerçekleştirdiği projeler arasında ilçeye Evde Sağlık Destek Merkezi, Geriatri Merkezi kazandırılması önplana çıktı. İlçede yeni konser salonu ve spor salonunun önümüzdeki günlerde hizmete gireceği belirtildi.


İLÇE SAKİNLERİ 365 GÜNÜ DEĞERLENDİRDİ


Güler Akyörük (Emekli): Karşıyaka'nın sahil bölgesinde bir tane bile tuvalet yok. Ayrıca çarşı girişi olan vapur iskelesinin önüne bir battı çıktı yapılarak meydanın genişletilmesini istiyoruz.

Şeymanur Karaköse (Özel Güvenlik): Yalıya stat kurulmasını istiyoruz. Ayrıca belediyeden kenar semtlere daha çok ilgi göstermesini bekliyoruz.

Ferit Mutlu (Esnaf): Karşıyaka'da öncelikli isteğimiz stat yapılması. Karşıyaka ve Bostanlı'daki bazı ara sokaklarda yollar bozuk. Bunların düzeltilmesini istiyoruz. Vapur iskelesi önünden geçen yoldaki çarşı girişinde trafiğin alttan geçmesi için battı çıktı yapılmasını talep ediyoruz.

Fırat Muhsinoğlu (Eczacı): Yollar trafiği kaldırmıyor ve çok bozuk. Karşıyaka'ya stadyum ve üniversite istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi'nin ilçemize yapacağı çöp tesisini de asla kabul etmiyoruz.

Arzu Büke (Esnaf): Karşıyaka'da sokaklar çok kirli ve bozuk. Kaldırımlar düzensiz. Müşterilerimiz aracını park edecek yer bulamıyor. Esnaf olarak bu konuda sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle Karşıyaka'ya asla çöplük kurulmasını istemiyoruz. Kent dışına taşınsın. Bu arada stat yapılmasını önemsiyoruz.

Miray Ateşalp (Esnaf): Yollar temiz değil. Kaldırımlar bozuk olduğu için yürüyemiyoruz. Bostanlı'ya yakışmayan taş yollarda yürümekte zorlanıyoruz. Hayvan pislikleri çok fazla. Çöplük istemiyoruz, stat projesinin hayata geçmesini istiyoruz.

Hülya Kirişler (Esnaf): Yollar yetersiz olduğu için trafik sürekli kilitleniyor. Karşıyaka'ya çöplük istemiyoruz. Yalı'ya stat istiyoruz.

Semih Ermaner (Esnaf): Yalı'da kesinlikle stat yapılmasını istiyoruz. Çöplük istemiyoruz. Ayrıca Belediye Başkanı'nın çıkıp biraz insanlarla vakit geçirmesini istiyorum. Seçimden seçime değil her zaman bize ilgi göstersinler.

Emel Turhaner (Emlakçı): Hizmet açısından 1 yıldır birşey görmedik. Memnun değilim. Özellikle temizlik açısından memnun değilim. Çünkü Aksoy gibi bir yere bu görüntüler yakışmıyor. Yollar temiz değil. Önümüzdeki 4 yıl içinde kendisinden umutluyuz.

Metin Yıldırım (Makine Mühendisi): Yalı'ya stat yapılması konusunda Belediye Başkanı'nın tavrını tasvip etmiyoruz. Bu konuda hiçbir ilerleme yok. Stat istiyoruz. Karşıyaka projeye ihtiyacı olan bir kent ama somut projeler yok, sadece günü kurtaran söylemlerle 1 yılı geride bıraktık.

Emrah Akman (Sigortacı): Belediye Başkanı'nın halkla ve esnafla iç içe olmasını istiyoruz. Karşıyaka'nın her yeri moloz yığını ve görüntü kirliliği çok fazla. Çöp tesisinin Yamanlar'a yapılmasını istemiyoruz. Yıllardır beklenen Yalı'ya stat projesinin ise gerçekleşmesini istiyoruz. Bu projeye karşı tavır koymasını ise asla desteklemiyoruz.

Ege Kireççibaşı (Esnaf): Biz Aksoy esnafı olarak 1 yıldır Karşıyaka'da ilçede kalıcı anlamda yapılan hiçbir proje göremiyoruz. Karşıyaka'nın şu anda en büyük ihtiyacı stadyum. Belediyenin bu konuda her defasında farklı nedenler sunduğunu biliyoruz. Ama biz stadın Yalı'ya yapılması taraftarıyız.

Mustafa Yıldız (Mobilyacı): İZBAN hattıyla ikiye bölünen Karşıyaka'da özellikle kenar semtler kaderine terk edilmiş durumda. Stadyumun Yalı'ya kurulmasını istiyoruz. Çünkü stadın oraya kurulması ilçe merkezinin ve kulübün gelişmesine de büyük fayda sağlayacak. Çarşı girişine de altgeçit istiyoruz. Karşıyaka Belediyesi'nin projesi olan Çarşı girişine altgeçit yapılması, trafiğin rahatlaması açısından çok fayda sağlayacak.

Murat Ergenç (Esnaf): Karşıyaka'ya acilen stat yapılmasını istiyoruz. Ayrıca belediye başkanının kenar semtlere daha çok ilgi göstermesini istiyoruz. Karşıyaka sadece çarşıdan ibaret değil. Çünkü en küçük yağmurda yollar sular altında kalıyor. 4 yılda kendisinden ilçeyi geliştirecek projeler bekliyoruz.

Fikri Bitkin (Terzi): Seçim öncesi verilen vaatler yerine getirilmedi. Yollar bozuk, temizlik yeterli değil, çevre düzenlemesi yok. Kendisinden memnun değiliz.

Polat Çiftçi (Emekli): İstanbul ve Ankara'da olduğu gibi emeklilere emlak vergilerinin taksitlendirilmesi ve yapılandırılması konusunda indirim yapılmasını istiyoruz. 




Yeni Asır


Geri Dön