23 / 04 / 2024

Kars'ta günlük kiralık ev fiyatları yükselişe geçti!

Kars'ta günlük kiralık ev fiyatları yükselişe geçti!

Ankara'dan başlayıp Kars'ta son bulan Doğu Ekspresi'ne yoğun ilgi gösteren yerli turistler, Kars'ta otelleri doldurunca günlük kiralık evlerde yükseliş yaşandı. 



Şehir otellerinin yanı sıra Iğdır gibi komşu illeri de dolduran turistler, son dönemde Kars merkezinde ve Sarıkamış'taki evleri kiralamaya başladı. 
Ortalama 3 gece 4 günlük kiralama yapılan evlerde, fiyatlar kişi başı 90 liradan başlayıp 150 liraya kadar yükseliyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre 1+1 apart dairelerin kiralandığı şehirde, emlakçılar yoğun talep nedeniyle evlerde de boş yer kalmadığını vurguluyor. Kars merkezden görüştüğümüz bir emlakçı, şehre olan yoğun talep nedeniyle günlük kiralama yaptıklarını açıkladı. Bu daireleri daha önce bekar öğretmen, hemşire, memurların tuttuğunu anlatan emlakçı, "Ancak son 4 aydır Kars'a adeta turist yağıyor. Oteller doldu. Bize de başvuru yapan turistler oldu. Biz de ev sahipleriyle konuşup, eşyalı olan daireleri günlük kiralamaya vermeye başladık" dedi. Son zamanlarda talebin daha da arttığını aktaran emlakçı, "Daha çok öğrenciler tarafından talep var. Trenle yolculuk yapıp burada ortalama 2-3 gün kalıyorlar. Kişi başı fiyatlar 90 liradan başlıyor. Evin konumuna göre fiyatlar 150 liraya kadar çıkıyor. Eğer çok gün kalan olursa fiyatta indirim de yapıyoruz" diye konuştu.
 


Geri Dön