26 / 04 / 2024

Kartal Anadolu yakasının merkezi oluyor!

Kartal Anadolu yakasının merkezi oluyor!

Kartal, Anadolu yakasının merkezi olma yönünde gelişiyor ve dönüşüyor. Kartal’da dönüşüm çalışmalarını başlatan Op. Dr. Altınok Öz, kentsel ve deprem dönüşümü konusunda öncü olan çalışmalarla vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor.





Kartal, Anadolu yakasının merkezi olma yönünde gelişiyor ve dönüşüyor. Kartal Belediyesi kentsel ve deprem dönüşümü konusunda öncü olmaya devam ediyor. 


Kartal Belediyesi, Kartal’ın Anadolu yakasının merkezi olma yolunda ilçede yaptığı çalışmalarla hızla ilerliyor. Kartal’da dönüşüm çalışmalarını başlatan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, kentsel ve deprem dönüşümü konusunda öncü olan çalışmalarla vatandaşlarla buluşmaya devam ediyor. Kartal Belediyesi dönüşümün sağlıklı olabilmesi için halkı bilinçlendirme toplantılarını da aralıksız sürdürüyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, deprem dönüşümünde uzman personeli ile Yakacık Çarşı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 

 

Yakacık Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Başkan Yardımcıları Gülcemal Fidan, Av. Hüsnü Yeşilyurt, Ali Apaydın, Ömer Fethi Gürer, Meclis üyesi Yücel Süslü, Karyapsan Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Zorgül, Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürü Nuran Keriş ve Yakacık Çarşı Mahallesi sakinleri katıldı. 


“Dönüşümde Kartal Modeli”nin vatandaşlara anlatıldığı toplantıda 8677 ada 1 parsel- 8678 ada 1 parsel-8681 ve 8682 ada 1 parsel ve parseller içerisinde bulunan Havadar Sokak, Gülfem ve Tekkebayırı Sokaklarındaki deprem dönüşüm süreçleri konu edildi. 


Yağmursularını depolayın

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, deprem dönüşümü kapsamında yapılacak olan yapılarda yağmur sularından faydalanılması gerektiğini, imar kanununda da yer aldığını belirterek, “Bodrum’da kümbetler var. Atalarımız bunu yapmışlar. Kanuni, Rodos seferine çıkarken  suları biriktirmiş. İstanbul’da büyük bir yağmur var. Kartal’a yılda metrekareye 1063 kilo yağmur düşüyor. Bizler çatıya düşen bu yağmurları mutlaka kullanmalıyız. İmar Kanunu’na, bu çatıya düşen yağmurların depolanması için bir madde koyuldu. Suların yollarda akması ve sel olmasından  ziyade depolarda biriktirilerek  bahçe suyu  ya da sifonlarda kullanarak  yüzde 30 su  tasarruf sağlarsınız.” dedi. 


Sözleşme taslağı hazırladık

 

Deprem dönüşümü ile vatandaşların ve firmaların zor durumda kalmamaları için bir sözleşme taslağı hazırlattıklarını ve bu sözleşme taslağını  Kartal Belediyesi’nin resmi internet sitesine koyduklarını  vurgulayan Başkan Altınok Öz, “Kentsel dönüşümü, deprem dönüşümü ve yerinde dönüşüm olarak nitelediğimiz bu dönüşümü  nasıl yaparız düşüncesiyle yatırımcı ve vatandaşlar arasında sorun çıkmasın diye bir sözleşme hazırladık. Kartal Belediyesi resmi internet sitesine koyduk. Bu taslak, iki tarafın da haklarını koruyan ve kollayan bir sözleşmedir.” diye konuştu. 


Yerinde dönüşümü en iyi Kartal Belediyesi yapıyor


Kartal Belediyesi’nin yerinde ve deprem dönüşümü en iyi uygulayan belediye olduğuna vurgu yapan Başkan Altınok Öz, “Kartal hızlı bir şekilde dönüşüyor. Bu dönüşümde bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadık. Türkiye’de bir ilke imza attık. Kartal Belediyesi olarak Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğü’nü kurduk. Deprem Dönüşüm ve Yapı Kontrol Müdürlüğümüz işlerini çok iyi yaparak Kartal’da dönüşüm en iyi şekilde uygulanıyor. Kartal Anadolu yakasının merkezi olacak. Kartal, ulaşım avantajıyla da merkez olmayı hak eden bir yer. Yapacağımız doğu ve batı merkezi projeleriyle burası bir çekim alanı haline gelecek. Bazıları mevcut imar haklarıyla dönüşebiliyor. Bazılarını ada bazına getirerek dönüşmelerini sağladık. Bunun için yolları sitenin içine kattık ve dönüşebilecekleri noktaya getirdik. Şuana kadar yaptığımız çalışmalarda 18 bin 343 kişinin canını kurtardık. ” dedi. 


Kurtuluş Apartmanı dönüşümde Türkiye’nin simgesidir


Kurtuluş Apartmanı’nın dönüşümde Türkiye’nin simgesi olduğunu, birlik ve beraberlik içinde dönüşüme imza attıklarını belirten Başkan Altınok Öz, “Kurtuluş Apartmanı, dönüşümde Türkiye'nin simgesidir. Deprem dönüşümün en güzel örneğidir. İnsanların birlik içerisinde, yaşam kaygısı nedeniyle birleşmeleri, ekonomik olarak yük altına girmeleri ve insanca yaşamanın koşullarına dönebilmelerini sağladı. Kurtuluş Apartmanı, bir birlikteliğin sadece Kartal değil, Türkiye'deki en güzel örneğidir. Bu dönüşümle komşularından ayrılmadılar. Kültürlerini korudular. Komşuluk ilişkilerini devam ettirdiler. Binalarının adlarını değiştirdiler. Birlik Apartmanı koydular. Birlik olun ve birleşin." diye konuştu. 


Kartal Belediyesi olarak yanınızdayız


Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, her zaman vatandaşların yanında olduğunu, deprem dönüşümün sağlıklı olabilmesi için vatandaşlara yardım ettikleri söyleyerek şöyle konuştu: “Kartal Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanındayız. Deprem dönüşümü, yerinde dönüşümde her zaman bilgi vermeye hazırız. Ama şunun bilinmesini isterim; Kartal stadının yakınlarında bir site var. Burası yıllardır bitmiyor. Ben Kartal’da bu tür bitmeyen yapılar ya da yarım bırakılan binaları istemiyorum. Buna göre projelerinizi yapın ve bitirin” 



Kartal Belediyesi


Geri Dön