28 / 03 / 2024

Kartal arsa ihalesini Dap Yapı - Eltes İnşaat aldı!

 Kartal arsa ihalesini Dap Yapı - Eltes İnşaat aldı!

Bugün 2. Oturumu gerçekleştiren Emlak Konut GYO'nun Kartal arsası için düzenlediği ihalenin galibi 1 milyar 335 milyon TL hâsılat taahhüdü ile en yüksek teklifi veren DAP YAPI - Eltes İnşaat proje ortaklığının oldu...




DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ‘’Dap Yapı olarak biz ilk kez proje ortaklığı gerçekleştiriyoruz. Eltes İnşaat ile ilk kez çalışacağımız için bu birliktelikten büyük mutluluk duyduğumuzu belirtmek isterim. İstanbul’un ve Anadolu yakasının en güzel arazisinde firmalar olarak dünyanın en iyi konseptini ve onlarca yıl ülkemizi ulusal arenada temsil edebilecek görenlerin saatlerce durup seyredebileceği eserler inşa edeceğiz. Bir noktaya dikkat çekmek isterim ki bu proje İstanbul’un denize sıfır, bu ölçekte tek gayrimenkul projesi olma özelliği taşımaktadır. 


Arsa üzerinde toplam 141.896 m2 inşaat alanı bulunuyor. Bunun 122 bin 271 metrekaresi  konut ve hizmet alanı, 11 bin 614 metrekaresi  Özel Sağlık Tesisi, 4 bin 501 metrekaresi Özel Eğitim Tesis Alanı ve 3 bin 509 metrekaresi ticaret alanı olarak yapılandırılacak.


İhale sonrası ELTES İNŞAAT ise, ilk kez bir proje ortaklığı gerçekleştirdiklerini belirterek DAP Yapı ile yaptıkları güç birliğinden çok güzel bir proje doğacağı açıklamasında bulundu. Buna ilavaten, “İnşaat sektörünün yapacak çok işi var,  proje ortaklıkları bundan sonra daha sık gündeme gelecektir. Ülkemizin nitelikli konut ve yapılara ihtiyacı var bu ihtiyacın karşılanması adına bilgi, birikim ve güçlerin müşterek kullanımında sektör adına önemli gelişmeler kaydedilecektir.” denildi.


‘DAP Yapı’nın Kartal bölgesini çok iyi tanıdığı ve DAP Yapı projelerindeki inovatif yaklaşımın ve iş ilkelerinin Eltes ilkeleriyle örtüştüğü, bu anlamda bu ortaklığı yeni projelerle devam ettirilebileceği belirtildi.


Geri Dön