25 / 04 / 2024

Kartal Astsubaylar Sitesi yıkıldı!

Kartal Astsubaylar Sitesi yıkıldı!

Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal Belediyesi halkın yanındadır” dedi. Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yıkım alanında Kartallıların sevgi gösterileriyle karşılandı...



Kartal'da  “Kentsel-deprem-yerinde dönüşüm” kapsamında Esentepe Mahallesi’ndeki 33 yıllık Astsubaylar Sitesi  yıkıldı. Törende konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal Belediyesi halkın yanındadır” dedi. Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yıkım alanında Kartallıların sevgi gösterileriyle karşılandı.


Kartal Belediyesi, kentte çarpık kentleşmeyi önlemek ve vatandaşların daha güvenilir konutlarda yaşamlarını sürdürebilmesi için “Deprem, kentsel, yerinde dönüşüm” çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Esentepe Mahallesi’nde yer alan 6 bloklu 5 katlı Astsubaylar Sitesi’nin yıkım töreni gerçekleşti. Yıkıma Doğan Sokak Deprem Dönüşüm Derneği Başkanı Turan Işık, Balkanlılar Derneği Başkanı Olcay Özgön, Mahalle Muhtarları, Amatör Spor Kulüplerinin Başkanları , Tüm Emek İş Sitesi sakinleri, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve Kartallılar katıldı. 


Site sakinleri Başkan Altınok Öz’e teşekkür etti


Yıkım öncesinde bir konuşma yapan Astsubaylar Sitesi yönetiminden Hakan Muslu, deprem dönüşümünden dolayı mutlu olduklarını belirterek, “2012 yılında sitenin dönüşüm çalışmalarına başladık. Kartal Belediyesi ile başladığımız bu çalışmalarda binalarımızda hem can güvenliği, hem de emniyet konusunda sıkıntılar vardı. Kartal Belediyesi ile birlikte hareket ederek onların bilgileri ışığında bu noktaya geldik. Bizleri her konuda bilgilendiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Başkan Altınok Öz “Geleceğe Güvenle Bakacaklar”


Deprem dönüşümünün Kartal’da devam edeceğini vurgulayan Başkan Op. Dr. Altınok Öz, dönüşümle vatandaşların geleceğe güvenle bakacaklarını vurgulayarak,  “Bir sitenin dönüşümünün buluşma noktasındayız. Deprem ve dönüşümün kitabını yazdık. Kitabın 238. sayfasında Astsubaylar Sitesi ile


yaptığımız 5 Nisan 2012’deki toplantıyı da kitaba yansıttık. Biz ne konuştuk, onlar bizden ne istediler? İstedikleri her şey bugün burada yapıldı. Güvenli, imara uygun, ruhsatlı ama her şeyden önce geleceğe güvenle bakan bir yapı içerisinde oturmaya karar veren ve bu kararlıkla yola çıkan site sakinlerini kutluyorum. O birlik ve beraberliğinizin hiç bozulmamasını diliyorum.”dedi.


“Yaşam hakkı dönüşümü”


Deprem dönüşümü ve yerinde dönüşüme farklı bir yaklaşım daha getiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,   “Deprem dönüşümü, yerinde dönüşüm ve kentsel dönüşüm diyoruz. Bugün burada bir konuya daha açmak istiyorum. Bu dönüşümün temeli ‘Yaşam Hakkı Dönüşümüdür’.  Eğer buradaki insanlar güven içinde yaşayabilecekse Kartal Belediyesi yaşam hakkı için her türlü olanağı  halkına sunar. Yaşam hakkı için her şeyi yapabilecek bir belediyeye sahipsiniz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Biz bu konuda iddialıyız. Halkı için var olan bir belediyeyiz. Bundan da büyük bir mutluluk duyuyorum.” dedi.


“Türkiye’de dönüşüm merkezi Kartal’dır”


Türkiye’de dönüşümün merkezinin Kartal olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Op. Dr. Altınok Öz, “Yakın zamanda yine bu cadde üzerinde Kurtuluş Apartmanı’nı yıktık. Oradaki yıkım töreninde de beraber olmuştuk. Kartal dönüşümün her çeşidini yapabilen, çözüm üreten ve dönüşümle ilgili yardımcı olan önemli merkezdir. Türkiye’de her şekliyle dönüşüm merkezi Kartal’dır. Kurtuluş Apartmanı’nın dönüşümü için yaptığımız bu modeli Kartal bunu bugün çok daha iyi algılamış ve o yolda da kredi alarak dönüşümü sağlayabilecek noktaya gelebilmişler. Bununla büyük bir mutluluk duyuyorum” diye konuştu.


Kartal Belediyesi’nin halkın yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal’da yapılan sitelerle olan toplantıların yer aldığı ve dönüşüme ışık tutan “Deprem ve kentsel dönüşüme arkanızı dönmeyin” adlı kitabı Astsubaylar Sitesi sakinlerine hediye etti.



Geri Dön